van der Horst

Monza: 1-2 voor Bhai Tech (McLaren) – Belgen kennen pech

Bhai Tech Racing - McLaren MP4-12C GT3
Bhai Tech Racing - McLaren MP4-12C GT3
Bhai Tech Racing heeft de eerste GT Open race van het weekend gedomineerd, het Italiaanse team dat in Monza een thuismatch speelt behaalde een knappe 1-2 met haar GTS wagens. De overwinning ging na 70 minuten racen naar de bolide van Giorgio Pantano en Rafael Suzuki, voor de zusterwagen van Chris Van Der Drift en Luiz Razia. De uiteindelijke winnaars kwalificeerden zich als derde en konden dankzij de afwezigheid van ‘handicap’ seconden de leiding overnemen na de pitstops. De Ombra Racing Ferrari van Stefano Costantini en Stefano Gattuso overschreed als derde de finishlijn, maar werd door de commissarissen 1 ronde terug gezet voor het afwerken van de verplichte pitstop buiten het pitwindow. De effectieve derde plaats ging dan ook naar polesitter Alessandro Pier Guidi en zijn leerling Alexander Skryabin.
  • VR Racing
Scuderia Villorba Corse - Ferrari 458 Italia
Scuderia Villorba Corse - Ferrari 458 Italia
De in principe krachtiger Super GT wagens (lees GT2/GT1) hadden het niet onder de markt op een koel en lichtjes vochtig Monza. Kampioenschapleider Andrea Montermini en zijn teamgenoot en Ferrari F1-tester Davide Rigon werden vijfde algemeen en eerste in Super GT. De Scuderia Villorba Ferrari voerde het veld aan voor de pitstops maar viel vervolgens terug wegens de 45 handicapseconden die men moest bijtellen. Desondanks vergroot men nog steeds de voorsprong in het kampioenschap op de V8 Racing Corvette van Nicky Pastorelli en Miguel Ramos, die tiende algemeen werd (derde in Super GT) en nu aankijkt tegen een achterstand van 56 punten op de Ferrari van Andrea Montermini.
 
V8 Racing - Corvette C6.R
V8 Racing - Corvette C6.R
Voor de Belgen werd het een race om snel te vergeten. De V8 Racing Corvette van Bert Longin strandde in handen van Diederik Sijthoff na 11 ronden met technische problemen, terwijl de GPR Aston Martin V12 Vantage GT3 van Enzo Ide en Maxime Soulet op 1 ronde van het einde stilviel naast de piste.


Foto's: Fotospeedy/GT OpenSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in International GT Open op zaterdag 5 oktober 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons