van der Horst

Monza: Pier Guidi zet Russische SMP Ferrari op pole – Soulet P2

ProSpeed Competition - Porsche 911 GT3-R
ProSpeed Competition - Porsche 911 GT3-R
Alessandro Pier Guidi heeft met zijn Russische SMP Ferrari de pole gerealiseerd voor de Blancpain race later op de dag. De Italiaan zette in de laatste van de drie hectische kwalificatiesessies de besttijd neer voor de ProSpeed Porsche #75 van onze landgenoot Maxime Soulet. Ferrari is al heel het weekend vooraan te vinden, maar wanneer het er toe doet, zien we dat het Steigerend Paard niet meer zo prominent aanwezig is in de voorste regionen. De top 10 huisvest dan ook 7 verschillende merken, wat veelbelovend oogt voor de race. Soulet van zijn kant profiteerde maximaal van de hoge topsnelheden die de Porsche op de lange rechte lijnen van Monza haalt om zijn wagen op de eerste rij te placeren. Ook de Nissan GT-R Nismo GT3 lijkt goed te aarden rond deze snelheidstempel, zo vinden we achter de Pro GT Porsche van Franck Perrera op P3 het RJN GT Academy exemplaar terug van ondermeer Alex Buncombe. Onze landgenoot Wolfgang Reip zette met de zusterwagen dan weer de 27e chrono op de tabellen.
De BMW’s mogen dan wel verreweg de traagste topsnelheid hebben, dat weerhield Maxime Martin er niet van om met de Marc VDS BMW Z4 GT3 de zevende tijd te realiseren. Een toch wel zeer opmerkelijke prestatie gezien de wagen #3 de op twee na traagste topsnelheid haalde tijdens deze sessie. De zusterwagen #4 zal de wedstrijd aanvatten in de buik van het 60 wagens tellende peloton op P28. Het zelfde verhaal gaat deels op voor Audi maar ook hier vinden we de #1 van onder meer onze landgenoot Vanthoor terug op P6. De Gulf Racing McLaren van Adam Carrol, Nico Verdonck en Rob Bell sloot de top 10 af op net iets meer dan een halve seconde van de poletijd. De Phoenix Audi van Anthony Kumpen en Enzo Ide noteerde de 20ste chrono in handen van hun teamgenoot Markus Winkelhock.
 
Foto: Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op zondag 14 april 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons