van der Horst

Monza: Race 2: Nieuwe podiumplaats voor Stoffel Vandoorne

Stoffel Vandoorne - Fortec Motorsport
Stoffel Vandoorne - Fortec Motorsport
Stoffel Vandoorne heeft zijn knalprestatie van gisteren niet kunnen herhalen maar eindigde niettemin opnieuw op het podium. Na bij de start heel even van de leiding te hebben geproefd, zakte Vandoorne af naar de derde plaats achter Félix da Costa en Magnussen. De posities zouden na ronde twee voor de rest van de race niet meer wijzigen en na een voor de rest eerder saaie wedstrijd pakte Vandoorne dus het laatste podiumplaatsje.
António Félix da Costa heeft de overwinning behaald in race 2 en zo zijn nulscore van gisteren rechtgezet. De Portugees werd gans de race op de hielen gezeten door Kevin Magnussen, maar deze laatste kon nooit aanspraak maken op de zege. Enkel de openingsronde bood een spannend spektakelstuk wanneer Félix da Costa, Magnussen en Vandoorne een hevig gevecht leverden voor de leiding. Vandoorne die vanop de tweede plaats startte ging onmiddellijk voorbij polesitter Félix da Costa. Maar bij het ingaan van de tweede ronde ging het even mis voor de Belg die het laatste deel van de chicane miste;  een foutje waarvan Félix da Costa en Magnussen profiteerden om Vandoorne voorbij te gaan. Magnussen zette een aanval in op de leider en ging er even voorbij om de kop onmiddellijk weer aan de Portugees te moeten afstaan. Vanaf dat moment zouden de posities niet meer wijzigen, Félix da Costa en Magnussen reden stilaan weg van Vandoorne die op een eenzame derde plaats reed.  In die volgorde kwamen zij ook over de streep. Vandoorne behoudt wel de leiding in het kampioenschap. 

De vierde plaats was voor een opnieuw superb rijdende Arthur Pic die nochtans slechts van de zestiende stek gestart was. Vijfde werd Nico Muller, de zesde plaats was weggelegd voor Oliver Webb, maar de Brit kwam uiteindelijk als negende door nadat zijn linkerachterband in de laatste ronde de geest gaf. Nato profiteerde van het ongeluk van Webb om de zesde plaats in te pikken.

Uitslag race 2 World Series by Renault 2013 Monza

01. António Félix da Costa (Arden Caterham)
02. Kevin Magnussen (DAMS)
03. Stoffel Vandoorne (Fortec)
04. Arthur Pic (AV Formula)
05. Nico Muller (Draco)
06. Norman Nato (DAMS)
07. Pietro Fantin (Arden Caterham)
08. Christopher Zanella (ISR)
09. Oliver Webb (Fortec)
10. Mikhail Aleshin (TECH 1)

Stand kampioenschap

1. Vandoorne: 40 p.
2. Magnussen: 36 p.
3. Felix da Costa: 25 p.
4. Pic: 20 p.
5. Zanella: 19 

Foto: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule Renault 3.5 op zondag 7 april 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons