van der Horst

Monza: SMP Racing wint in druilerig Monza – Zege voor Longin/Sijthoff in Super GT

V8 Racing Corvette C6.R - Longin/Sijthoff
V8 Racing Corvette C6.R - Longin/Sijthoff
De SMP Racing Ferrari 458 Italia GT3 van Pol Rossel en Roman Mavlanov heeft in een druilerig Monza de tweede GT Open race (50min) van het weekend gewonnen. Miezerregen zorgde voor een nat asfaltlint en een start achter de safety car, de moeilijke weersomstandigheden hadden tot gevolg dat de krachtigere Super GT wagens wederom geen aanspraak konden maken op de algemene zege. Aan het stuur van hun V8 Racing Corvette hielden Bert Longin en Diederik Sijthoff het hoofd echter koel in deze condities. Startend vanaf de 21e plek op de grid kon Longin al snel opschuiven richting de top 15, zijn Nederlandse teamgenoot kwam na de pitstops vervolgens in tiende stelling te liggen en kon nog oprukken richting de achtste plek algemeen, wat overeenstemde met de zege in de Super GT klasse voor de Ferrari’s van Griffin/Cameron (AF Corse) en Montermini/Rigon (Villorba +45 handicap seconden). Montermini bleef de V8 Racing Corvette van Ramos/Pastorelli voor en verzekerde zich daarmee van de titel.
SMP Racing Ferrari - Rossel/Mavlanov
SMP Racing Ferrari - Rossel/Mavlanov
Een opdrogende piste in de eindfase zorgde ervoor dat heel wat teams moeilijkheden kregen met hun regenrubbers, er viel dan ook meer dan één klapband waar te nemen. Ook de Ombra Racing Ferrari #60 (GTS) van Stefano Constantini en Stefano Gattuso die goed op weg leek naar de algemene zege onderging dit lot, net als de Seyffarth Mercedes van Miguel Toril en Jan Seyffarth die in de top vijf lag. De ESTA Motorsport Ferrari in handen van een ontketende Allessandro Pier Guidi werd zo in haar opmars geholpen, de pijlsnelle Italiaan strandde uiteindelijk op 1 seconde van de winnende SMP Racing Ferrari. De GPR Aston Martin V12 Vantage GT3 van Enzo Ide en Maxime Soulet kende opnieuw tegenslag en verliest zo enige realistische kans op de GTS-titel. Ondanks een gebrek aan topsnelheid kon Maxime Soulet in het eerste wedstrijddeel toch nog oprukken tot aan de rand van top 10.

Foto's: Fotospeedy/GTOpenDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in International GT Open op zondag 6 oktober 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons