van der Horst

Monza: André Lotterer wijst voorstel van Caterham af

André Lotterer
André Lotterer
Er heerst al een hele tijd onduidelijkheid over wie de tweede Caterham gaat besturen tijdens de GP van Italië op het circuit van Monza. Eén ding is zeker, het wordt niet André Lotterer. De Duitser maakte op Spa zijn Formule 1-debuut waar hij de Japanner Kamui Kobayashi verving. Zijn race duurde echter niet lang, na twee ronden was het al over and out wegens een mechanisch defect aan de wagen. Caterham was nu bereid om Lotterer een tweede kans te geven bij de GP van Italië. De Duitse Belg aanvaarde eerst het voorstel maar toen hij vernam dat hij de wagen tijdens de vrije trainingen zou moeten delen met Roberto Merhi, weigerde hij alsnog aan te treden in Monza.
Kamui Kobayashi zou enkel in de GP van België niet aantreden om daarna zo vlug mogelijk terug het stuur te nemen van de tweede Caterham. Toch verspreidde zich al snel het gerucht dat Caterham zijn nieuwe testrijder Roberto Merhi wou inzetten in Italië, maar dit kon niet doorgaan omdat de Italiaan nog niet beschikt over een superlicentie. Caterham contacteerde dan opnieuw Lotterer om de wagen te besturen
Roberto Merhi
Roberto Merhi
en aangezien hij dit weekend niet moet uitkomen voor Audi of moet racen in Japan hapte hij toe. Wanneer hij echter te horen kreeg dat Merhi een van de vrije sessies op vrijdag voor zijn rekening zou nemen weigerde de Duitser verder in zee te gaan met Caterham. Lotterer oordeelde immers dat hij als debutant iedere testkilometer best kan gebruiken en het afnemen van een vrije training zou hem niet toelaten zich optimaal voor te bereiden op de race.   

Foto's: Georges De Coster & Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op woensdag 3 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Italië.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons