van der Horst

Monza: Derde seizoenszege voor Stoffel Vandoorne

Stoffel Vandoorne - ART GP
Stoffel Vandoorne - ART GP
Wat twee weken geleden in Spa net niet lukte, winnen vanop de pole, is vanmiddag in Italië wel gelukt voor Stoffel Vandoorne. Onze landgenoot nam een perfecte start en wist een gat te slaan met Arthur Pic in tweede positie. Na de pitstops leek de Fransman over iets beter rubber te beschikken en kwam hij alsnog dicht in de buurt van Vandoorne, onze landgenoot hield echter het hoofd koel en zag de zege nooit echt in gevaar komen.
Stoffel Vandoorne - ART GP
Stoffel Vandoorne - ART GP
Vandoorne koos net als de meeste piloten uit de top tien voor de zachte optieband van Pirelli om de race aan te vatten. Na twaalf van de dertig ronden werkte het ART Grand Prix-team een perfecte stop af en onze landgenoot vervolgde de wedstrijd op de hardere banden. Even leek het naar het einde toe spannend te worden omdat Arthur Pic, die voor dezelfde strategie had gekozen, constant snellere rondetijden liet noteren. De Fransman verloor echter telkens teveel tijd in de tweede sector om echt tot een aanval te kunnen overgaan en zo pakte Vandoorne zijn derde zege van het seizoen. Alweer een sterke prestatie in Monza nadat hij vorig jaar op datzelfde circuit zijn debuutrace in de Formule Renault 3.5 ook al winnend afsloot.

de6553d960dbe78136648ad8856c17a5c41f3ef6.jpg
Het laatste trapje op het podium was dan weer voor Mitch Evans, de protégé van Mark Webber liet Stefan Richelmi de hele race achter zich. Jolyon Palmer reed ook een dijk van een wedstrijd, de kampioenschapsleider startte pas als 26e nadat al zijn tijden uit de kwalificatie werden geschrapt. Hij wist zich echter terug te vechten tot de achtste plaats, wat hem meteen ook de pole oplevert voor de sprintrace van morgen. Felipe Nasr, die ook nog in strijd is om de titel, pakte slechts een paar puntjes meer op de zesde plaats. Door zijn zege komt Vandoorne steviger op de derde plaats in het kampioenschap, hij heeft nu een achterstand van slechts 22 punten op Nasr en 52 op leider Palmer.

--- Uitslag GP2 Feature Race Monza 2014 ---

Foto's: Georges De Coster  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons