van der Horst

Monza: Paddock nieuws voorafgaand aan de race

Monza: De actie op zaterdag in beeld gebracht
De Bentley Continental GT3 #7 die Steven Kane gisteren nog in de muur parkeerde tijdens de kwalificaties, is tijdig hersteld geraakt en zal later vandaag de race gewoon aanvatten van op de vierde startpositie. Twee uur na afloop van de kwalificaties verliet de Britse GT gisteren het circuit achterop een takelwagen richting een plaatselijke body shop, aangezien het chassis wel degelijk was geraakt en terug moest worden rechtgetrokken. Omstreeks 3 uur ’s ochtends arriveerde de wagen dan terug in de pitlane waar er vervolgens de hele nacht werd verder gewerkt. Het team mikt afgaande op de tijden van gisteren op een plek in de top vijf vandaag.
Het gaat overigens goed met de verkoop van de Continental GT3. Eerder werd er reeds een exemplaar verkocht aan het Britse Generation Bentley Racing (British GT), sindsdien werden er nog eens vier bijkomende wagens aan de man gebracht, zo bevestigde Malcolm Wilson aan Autosport.be. Twee daarvan gaan richting de States, de andere helft is bestemd voor de Aziatische markt. 
 
Monza: de Belgen in actie
Na een last minute deal zal Nico Verdonck met de steun van ALD Automotive dit seizoen opnieuw aan het werk te zien zijn in het kampioenschap. De Brusselaar komt meteen in een van de topwagens terecht, niet alleen de Mercedes was afgelopen jaar een veelwinnaar, ook het team HTP Motorsport heeft inmiddels een sterke reputatie opgebouwd. Vooralsnog moet Verdonck zich nog wat aanpassen aan de nieuwe omgeving en de wagen, maar de eerste indrukken van hem en vice versa het team zijn alvast zeer positief. Bovendien wordt hij er verenigd met een oude bekende, samen ingenieur Renaud Dufour werkte hij reeds samen in zijn Formula Le Mans dagen. De Fransman was zowat betrokken bij elke grote uithoudingsoverwinning van de SLS GT3 vorig jaar.
 
AF Racing International bevestigde aan de redactie dat het zeker aan de start verschijnt van de vier resterende wedstrijden van het kampioenschap. Het team komt uit onder een Belgische licentie, wordt gemanaged door José Mario Lopez en staat dit jaar ingeschreven met twee Lamborghini Gallardo’s. Het team kreeg begin dit jaar in de 24 uren van Dubai nog een tegenslag te verwerken toen de deelnemende Lamborghini zwaar crashte. Afgelopen week ontving de equipe dan zijn tweede wagen, waaraan naar eigen zeggen echter nog wat werk is.
 
Insight Racing - Ferrari 458 Italia GT3
Insight Racing - Ferrari 458 Italia GT3
38 wagens zullen later vandaag de start nemen. De Insight Racing Ferrari 458 Italia GT3 die gisteren zwaar crashte tijdens de Pre Qualifying komt niet meer in actie, ook de Emil Frey Racing Jaguar G3 blijft op stal. De Zwitserse bolide was nog verrassend snel tijdens de Bonze testsessie op vrijdag avond (tweede tijd), maar moest zich toen al parkeren met motorproblemen, een euvel waar de wagen al langer mee kampt.
 
De Blancpain GT Series zijn dit jaar ook weer te bekijken op Eurosport. Niet alleen via samenvattingen maar voortaan ook via live verslaggeving van enkele wedstrijden, namelijk de 24 uren van Spa, en de Sprint Series races te Brands Hatch, Slovakia Ring en Baku.

Foto's: Vincent Wouters & Georges De Coster
 Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op zondag 13 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons