van der Horst

Monza: Palmer op kop van start tot finish - Vandoorne puntenloos

Stefano Coletti, Jolyon Palmer en Stéphane Richelmi
Stefano Coletti, Jolyon Palmer en Stéphane Richelmi
Jolyon Palmer heeft op indrukwekkende wijze de tweede race in GP2 op Monza gewonnen. De leider in het kampioenschap doet daarmee ook een uitstekende zaak in de strijd om de titel aangezien Felipe Nasr pas zevende werd. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne geraakte bij de start niet onmiddellijk weg en kon achteraan aansluiten. Hij werd nog veertiende.
Jolyon Palmer behield ondanks een matige start de leiding en Marco Sørensen de tweede plaats. Achter de eerste startrij kwam Stéphane Richelmi zich op de derde plaats nestelen. Felipe Nasr, de grote concurrent van Palmer voor de titel, kende een dramatische start vanop plaats drie en zakte terug tot buiten de punten. Toen Sørensen in de tweede chicane rechtdoor schoot moest hij de tweede plaats aan Richelmi laten waardoor DAMS één en twee reed.

Vervolgens eiste Sergio Canamasas alle aandacht op. De soms snelle maar vooral beruchte Spanjaard miste zijn Ascari-chicane in de eerste ronde, reed plankgas door de grindbak, won enkele plaatsen, sneed de pas af van Johnny Cecotto Jr. en raakte het voorwiel van Adrian Quaife-Hobbs. Deze opvallende actie zorgde voor een opstopping en in de chaos reden Artem Markelov en debutant Pierre Gasly (derde
Stefano Coletti (Racing Engineering) en Stéphane Richelmi (DAMS)
Stefano Coletti (Racing Engineering) en Stéphane Richelmi (DAMS)
momenteel in Formule Renault 3.5) zich in de muur. Een bocht later reed Cecotto zich in de vernieling op Nathanaël Berthon waarbij deze laatste wel kon doorrijden. Na de Safety Car-fase was het echter nog niet gedaan met de fratsen van Canamasas. In de tweede chicane reed de Trident-piloot René Binder uit de wedstrijd om vervolgens een bocht verder samen met Raffaele Marciello van de baan te gaan. Als de Spanjaard, wiens rijgedrag al onderzocht werd door de stewards, nogmaals een chicane mist kreeg hij de zwarte vlag. In tegenstelling tot Singapore vorig jaar aanvaardde hij nu wel zijn diskwalificatie en kwam binnen. Zijn rijgedrag krijgt ongetwijfeld een staartje.

Vooraan kon Palmer na de herstart meteen een kloofje slaan en bovendien had hij teamgenoot Richelmi als buffer op de tweede plaats. Stefano Coletti, in vierde positie achter Sørensen, haalde echter snel de Deen in en wat later was ook Richelmi eraan voor de moeite. De rijder van Racing Engineering kwam
Jolyon Palmer - DAMS
Jolyon Palmer - DAMS
vervolgens enkele tienden per ronde dichter op Palmer maar twee ronden voor het einde gaf Palmer weer wat gas bij en uiteindelijk won hij zonder grote problemen. Een prachtige overwinning voor de Brit na zijn 26ste startplaats gisteren. De Monegasken Coletti en Richelmi zijn tweede en derde. Sørensen werd vierde vóór André Negrão die een boeiend gevecht kende met Mitch Evans. De Australiër was echter iets te optimistisch bij een aanval in de eerste chicane, beschadigde zijn ophanging en moest opgeven. De overige punten gingen naar Jon Lancaster, Nasr en Arthur Pic. Palmer heeft nu in de tussenstand 43 punten voorsprong op Nasr. Vandoorne blijft derde.

GP2; Monza; uitslag race 2:

01. Jolyon Palmer (DAMS) 21 ronden in 36:38.991
02. Stefano Coletti (Racing Engineering) +1.501
03. Stéphane Richelmi (DAMS) +3.024
04. Marco Sörensen (MP Motorsport) +4.881
05. André Negrão (Arden) +7.980
06. Jon Lancaster (Hilmer) +8.448
07. Felipe Nasr (Carlin) +10.602
08. Arthur Pic (Campos) +11.238
09. Adrian Quaife-Hobbs (Rapax) +12.453
10. Daniël de Jong (MP Motorsport) +16.157
11. Daniel Abt (Hilmer) +20.311
12. Simon Trummer (Rapax) +21.036
13. Kimiya Sato (Campos) +22.906
14. Stoffel Vandoorne (ART GP) +23.187
15. Takuya Izawa (ART GP) +26.461
16. Rio Haryanto (Caterham) +31.247
17. Julian Leal (Carlin) +38.858
18. Raffaele Marciello (Racing Engineering) op 1 ronde

Foto's: Georges De Coster






  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons