van der Horst

Monza: Pole voor ART en Alvaro Parente

#98 ART Grand Prix McLaren MP4-12C GT3
#98 ART Grand Prix McLaren MP4-12C GT3
De Portugees Alvaro Parente, die de McLaren MP4-12C GT3 hielp ontwikkelen, zette in de vooravond één van beide exemplaren van ART Grand Prix op pole voor de seizoensopener van de Blancpain Endurance Series. De beslissende sessie Q3 moest vroegtijdig worden beëindigd na een crash van Steven Kane in de gloednieuwe Bentley. De Brit liet net daarvoor nog wel de vierde tijd noteren, vlak voor Laurens Vanthoor in de Audi #1 van WRT.
  • De Swert Opticiens
Monza: de Belgen in actie
Achter de McLaren van ART vinden we twee Ferrari's, het exemplaar van Kessel Racing met Petrobelli achter het stuur was ietsje sneller dan Castellacci in de wagen ingezet door Villorba Corse, een team dat overgekomen is uit het GT Open-kampioenschap. Laurens Vanthoor was dus de snelste Audi op een vijfde plaats, het andere exemplaar van WRT eindigde als negende. Achter de R8 LMS GT3 van Christopher Mies, en dus nog net in de top tien, vinden we regerend kampioen Maximilian Buhk, die de Mercedes van HTP Motorsport deelt met Nico Verdonck.

Monza: de Belgen in actie
Frédéric Vervisch reed gedurende Q3 almaar sneller in de #15 McLaren van Boutsen-Ginion, doch zijn goede vorm werd abrupt gestopt na het ongeluk van de Bentley en de daaropvolgende rode vlag. Vervisch strandde uiteindelijk op een niet onverdienstelijke achttiende plaats. De gecrashte Bentley verwachten we ondanks de opgelopen schade toch aan de start morgen, de andere Engelse bolide reed overigens een dertiende tijd met Duncan Tappy achter het stuur. Ex F1-piloot Jérôme D'Ambrosio vinden we naast de Fransman Antoine Leclerc ook terug op die Bentley GT3, het merk maakte dus al bij al een geslaagd debuut met beide wagens goed voorin.

Foto's: Georges De Coster & Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op zaterdag 12 april 2014.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons