van der Horst

Monza: Reacties van de Belgen na de kwalificatie

Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor was vandaag de snelste Belg in Monza, hij bezorgde de Belgian Audi Club Team WRT Audi #1 een mooie vijfde startplaats: "In het begin van Q3 was ik niet zo snel omdat we beduidend minder grip hadden dan tijdens de prekwalificatie. Ik moest mij wat aanpassen aan de situatie maar realiseerde dan toch nog vlak voor de rode vlag een goeie vijfde tijd. Ik heb een goed gevoel voor de race morgen, WRT is een topteam en we maken altijd goede pitstops, dus hopelijk kunnen we oprukken. We hebben bovendien al races gewonnen van veel verder op de grid."
Nico Verdonck
Nico Verdonck
Nico Verdonck's teamgenoot en regerend kampioen Maximilian Buhk realiseerde de tiende tijd in de Mercedes SLS van HTP Motorsport. De Brusselaar had slechts tien rondjes getest met de Mercedes als voorbereiding op het raceweekend: "Het is een fijne auto om mee te rijden en ik krijg hem steeds beter onder de knie. Het verschil met de McLaren van vorig seizoen is groot, daarin moest je rijden als een pitbull. De Mercedes SLS moet je besturen als een ballerina, laat ik het zo zeggen. Ik bedoel daarom niet dat ik er niet mee moet pushen maar het is eerder een kwestie van het optimaal benutten van de sterke punten van de wagen. Ik ben ook erg te spreken over HTP Motorsport, het is een goed voorbereid team met een gemotiveerde groep mensen. Ondank het feit dat ze zich vorig jaar al bewezen hebben rusten ze zeker niet op hun lauweren."

Frédéric Vervisch
Frédéric Vervisch
Frédéric Vervisch zette een sterke vijfde tijd neer in de prekwalificatie maar eindigde slechts als achttiende in Q3: "We hadden jammer genoeg een technisch probleem met de motor, niet leuk dat ik daardoor pas in het middenveld zal kunnen starten morgen. Desondanks kijk ik uit naar de race, ik heb met Karim Ojjeh en Olivier Grotz twee goede en gemotiveerde teamgenoten."

Foto's: Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op zaterdag 12 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • Shopa

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons