van der Horst

Monza: Voorbeschouwing Stoffel Vandoorne

Stoffel Vandoorne - GP2
Stoffel Vandoorne - GP2
Twee weken nadat hij tijdens de eerste GP2-race in het kader van de GP van België de pole en de tweede plaats in de wedstrijd wist te behalen hoopt Stoffel Vandoorne zijn reeks goede resultaten ook in Monza verder te zetten. Vorig jaar maakte de rijder van het RACB National Team alvast veel indruk op de Italiaanse omloop.
Van het ene legendarische circuit naar het andere. Twee weken na het mooiste circuit ter wereld in Francorchamps komen de deelnemers aan de GP2 Series dit weekend in actie in de Italiaanse snelheidstempel in Monza.

“De paddock van Monza betreden geeft altijd een speciaal gevoel”, stelt Stoffel Vandoorne. “Er hangt hier een heel bijzonder sfeertje, want dit is een historisch heel geladen circuit. Het decor is ook best bijzonder te noemen, want de Autodromo ligt midden in een park, niet ver van Milaan. En dan heb ik het nog niet over het passionele circuit gehad.”

Het publiek van Monza heeft Stoffel in het verleden dan ook al zien schitteren…
“Vorig jaar maakte ik hier mijn debuut in de FR 3.5 en dat verliep inderdaad uitstekend”, herinnert de Belgische eenzitterhoop zich. “Bij mijn eerste race op dit niveau scoorde ik meteen de pole en de overwinning.”

Denkt hij dit weekend in de GP2 Series ook te kunnen schitteren?
“Ik hoop van wel! Als ik naar mijn meest recente wedstrijden kijk – in Hockenheim, op de Hungaroring en Francorchamps – dan denk ik dat we ook hier voorin zouden moeten kunnen meestrijden. Maar zoals altijd in de GP2 Series, is het heel moeilijk om zich voor de eerste vrije trainingen een beeld te vormen van de heersende waardeverhoudingen. Vooral omdat Monza een circuit is dat uit heel wat rechte lijnen bestaat. Hier zullen de verschillen meer dan ooit heel klein zijn. Inhalen is hier in principe, maar mijn ervaring van vorig jaar leert me dat er nogal een kloof gaapt tussen die theorie en de praktijk.”

Wat er ook van zij, de vertegenwoordiger van het RACB National Team hoopt hier zwaar te scoren. “Ik hoop op mijn elan van Francorchamps te kunnen doorgaan en mijn derde plaats in de tussenstand te verstevigen.”

RACB Sport Press



  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons