van der Horst

Monza: Nabeschouwing Dries Vanthoor - RACB National Team

De vertegenwoordiger van het RACB National Team wist zich in Monza te laten opmerken. Bij de eerste race wist hij een vierde plek op de grid te veroveren, waarna hij zesde finishte in zijn allereerste race in de Formula Renault 2.0 NEC. En hoewel hij bij de start van de tweede race jammer genoeg naast de piste werd geduwd is het duidelijk dat Vanthoor met de snelheid die hij dit weekend wist te tonen optimistisch vooruit kan blikken.
Dries Vanthoor, die pas enkele weken geleden vernam dat hij van het karten naar de FR 2.0 overstapte, trok naar Monza met de bedoeling een maximum aan kilometers af te leggen. Tegenover tegenstanders die de details van de eenzitterij na twee, drie of vier seizoenen beter onder de knie hebben moet de Limburger in de eerste plaats wat ervaring inhalen.
Dat verhinderde niet dat de jongste vertegenwoordiger van het RACB National Team (hij wordt over enkele dagen 17) op het legendarische Italiaanse circuit mooie dingen liet zien. De Belgische rookie zette tijdens de kwalificaties de vierde tijd neer, op meer dan 30 deelnemers. “Ik was een beetje verrast”, moest Dries na de trainingen toegeven. “Gedurende de hele dag en alle sessies hebben de technici van Josef Kaufmann Racing me met hun goede raad bijgestaan, waardoor ik steeds meer op de ladder kon klimmen.”

In de race kon onze landgenoot zijn vierde plaats niet vasthouden, nadat de voorvleugel door enkele contacten werd beschadigd. “Jammer, vooral omdat ik aanvankelijk goed kon strijden om die vierde plaats. Maar het gaat om wedstrijdfeiten en uiteindelijk legde ik in mijn allereerste eenzitterrace beslag op de zesde plaats.”

Een prestatie die in de paddock van Monza heel wat aandacht trok. “Wat Dries hier liet zien is uitzonderlijk voor een wedstrijd op dit niveau”, bevestigde Geoffroy Theunis, manager van het RACB National Team. “Heel wat mensen zijn ons komen feliciteren. Vooral ex-F1-racer Jean-Denis Deletraz vond het verbazingwekkend.”

In de tweede race op zondag kon Dries van op de zesde plaats op de grid vertrokken. Jammer genoeg werd hij bij de eerste chicane naast de baan geduwd.
“Ik heb de beelden nog eens opnieuw bekeken en heb niet de indruk dat ik er iets kon aan doen”, stelde de Belg vast. “Die aanrijding laat een beetje een bittere smaak achter, maar dat hoort bij het racen. Ik ben al gefocust op de volgende meeting, over een maand in Silverstone.”
Ook daar komt het er voor Dries in de eerste plaats op aan om te leren. Maar het is nu al duidelijk dat hij dat heel snel kan.

RACB National Team



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op dinsdag 14 april 2015.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons