van der Horst

Monza: Nabeschouwing Jeroen Mul

Jeroen Mul, Fabio Babini en Andrew Palmer hebben in de allereerste race met de gloednieuwe Lamborghini Huracán GT3 op Monza gelijk de winst gepakt. De drie coureurs van het Grasser Racing Team Lamborghini domineerden de opening van de Blancpain Endurance Series met een foutloze race. Nadat Babini - gestart vanaf P3 - al vroeg in de race de kop pakte, was het Palmer die de leiding foutloos continueerde. Het was vervolgens aan Mul om in het resterende gedeelte van de 3-uursrace de Lamborghini Huracán veilig naar zijn debuutzege te rijden. Anderhalf uur na de race echter besliste de wedstrijdleiding dat er een technische onrechtmatigheid was geconstateerd aan de tankinstallatie. De auto van Mul, Babini en Palmer werd daarmee uit de uitslag geschrapt. Het Grasser Racing Team gaat in beroep.
  • Prospeed Competition
Aan de euforie van de debuutoverwinning kwam daarmee zondagavond plots een voorlopig einde. Voor Mul doet het echter niets af aan de prestatie van dit weekend. “Na al het harde werken van de afgelopen maanden, weken en dagen met alle betrokken, Lamborghini, het Grasser Racing Team en de rijders, hebben we, ongeacht deze voorlopige diskwalificatie, dit weekend een geweldige prestatie neergezet met de Huracán”, aldus Mul.
 
“Uit de kwalificatie kwamen we boven verwachting tevoorschijn. En in de race hebben we die snelheid ook daadwerkelijk waar gemaakt. Fabio heeft de start en de eerste rondes heel erg goed en zorgvuldig gereden. Met een goede constante pace heeft hij na 20 minuten de leiding gepakt. De pitstops waren allemaal perfect en zo konden Andrew en ik rustig onze stints rijden’, zo vertelt Mul. “Het werd nog even spannend toen er in mijn stint in het laatste half uur nog een safetycar-situatie ontstond maar zo tikte de tijd wel weg en hadden we aan de finish nog steeds een marge van 37 seconden met de nummer twee.”
 
Voor Mul moet het allemaal nog even doordringen. Dat het allemaal geen droom is. “Ik kan er nog maar steeds niet over uit over het geweldige werk dat Lamborghini, in samenwerking met Grasser Racing Team en alle engineers leveren. En ik ben echt ontzettend trots dat ik onderdeel mag zijn van zo’n geweldige organisatie”, aldus Mul.

Jeroen Mul PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT Endurance op dinsdag 14 april 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons