van der Horst

Monza: Ferrari boven in eerste vrije training

#34 Scuderia Praha Ferrari 488
#34 Scuderia Praha Ferrari 488
Tijdens de allereerste vrije training van het nieuwe Blancpain GT Endurance-seizoen was het Ferrari dat de plak zwaaide op zijn thuiscircuit. Verrassend was wel dat het de Scuderia Praha-bolide van Jiri Pisarik en Matteo Malucelli betrof, uitkomend in Pro-Am. De #16 GRT Lamborghini en de #44 Oman Racing Team Aston Martin vervolledigden de top drie tijdens een volledig droge sessie, die wel één keer diende onderbroken te worden.
#1 WRT Audi R8 LMS
#1 WRT Audi R8 LMS
De #26 Saintéloc Audi kwam immers stil te vallen bij de pitingang, de wagen kon gelukkig snel weggehaald worden. De snelste Belgen waren vanochtend niet verrassend Laurens en Dries Vanthoor en teamcollega Frédéric Vervisch in de #1 WRT Audi, zij reden de zesde tijd. Ook van de partij dit weekend zijn Christian Kelders (Audi, 17e), Stef Vancampenhoudt (Ferrari, 38e) en Louis Machiels (Lamborghini, 50e). De Bentley die Maxime Soulet en Wolfgang Reip delen met Andy Soucek kwam tot slot niet verder dan de 53e plaats.

Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op zaterdag 23 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons