van der Horst

Monza: Mercedes op pole na superspannende kwalificatie

HTP Mercedes AMG GT3
HTP Mercedes AMG GT3
De erg minieme verschillen en een veld van liefst 57 auto's maakten de kwalificaties voor de Blancpain GT Endurance seizoensopener in Monza een erg spannend spektakelstuk. In Q1 en Q2 werden al competitieve tijden genoteerd, maar in Q3 barstte de strijd voor de pole pas echt los. Het was uiteindelijk Maxi Buhk die in zijn Mercedes 16 duizendste van een seconde sneller bleek dan de Nissan van Alex Buncombe, Giancarlo Fisichella reed de derde tijd in de #53 Ferrari op slechts 67 duizendsten.
  • Powercars
AF Corse - Ferrari 488 GT3
AF Corse - Ferrari 488 GT3
Fisichella verzekerde zich anderzijds wel van de pole in de Pro Am-klasse, hijzelf had ook maar 32 duizendsten bonus op Matteo Malucelli, die gisterenochtend nog de beste was. Daarachter vinden we al de tweede Mercedes van HTP, op de vijfde plaats, terwijl Maxime Soulet in de Bentley zeer nipt de #1 Audi van Laurens Vanthoor voorbleef. De Hasselaar spinde echter op het einde van Q3 in de laatste bocht waardoor er een kans op een extra snelle ronde verloren ging.

Maxi Buhk: "Dit resultaat verwachtte ik echt niet omdat de Ferrari's al het hele weekend snel zijn. Ik kon zelfs denk ik nog ietsje sneller. Dankzij de pole zal ik hoogstwaarschijnlijk in dit grote veld uit de problemen blijven in de eerste ronden, we zullen wel zien wat de race brengt."

RJN Nissan GT-R Nismo GT3
RJN Nissan GT-R Nismo GT3
Alex Buncombe: "Ik ben echt heel blij met deze tweede plaats, voor de sessie hoopten we gewoon op de eerste pagina van de timingschermen te staan (top 20 nvdr)! We hebben gisteren op de oude banden van Misano gereden om zoveel mogelijk nieuw rubber te sparen. Het was dus mijn eerste run op nieuwe banden en de auto voelde echt geweldig aan. We hebben bovendien ook denk ik een goed ritme met een volle tank, dus ik kijk hoopvol uit naar de wedstrijd."

Giancarlo Fisichella: "Dit kampioenschap is echt wel erg competitief! Ons doel voor de wedstrijd is niet zo zeer de algemene klassering, maar de zege in Pro Am binnen te halen. Onze Am-piloot heeft echter nog niet zoveel ervaring dus ik ga in mijn stint goed doorrijden."

--- Uitslag Kwalificaties BGTSEC Monza 2016 (PDF) ---

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op zondag 24 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons