van der Horst

Monza: Veld van 57 wagens - Overzicht van de Belgen

Start BES Monza
Start BES Monza
Terwijl de Blancpain GT Sprint Cup aftikt op zo'n 40 wagens voor de seizoensopener komend weekend in Misano, mag ook de immer populaire Endurance Cup intussen nog steeds rekenen op 57 bolides. Die eerste wedstrijd, die traditioneel doorgaat in Monza, staat over een goede twee weken gepland. De laatste toevoeging is Scuderia Praha, dat met een gloednieuwe Ferrari 488 GT3 naar Italië afzakt, en zo het aantal 488's op liefst zeven stuks brengt.
HTP Motorsport - Mercedes-AMG GT3
HTP Motorsport - Mercedes-AMG GT3
Piloten met dienst in de Pro-Am Ferrari zijn Matteo Malucelli en Jiri Pisarik. Ook de line-ups van beide HTP Mercedessen zijn bekend; Jazeman Jaafar neemt het stuur van de #84 samen met het sprint duo Maxi Buhk en Dominik Baumann, terwijl Clemens Schmid, onze Noorderbuur Indy Dontje en Luciano Bacheta (F2 kampioen 2012) in de #85 aan de bak zullen komen. Net als in de Sprint Cup komt ISR met een tweede Audi R8 LMS naar Monza voor Henry Hassid, Franck Perera en een nog niet nader genoemde derde rijder.

Laurens & Dries Vanthoor
Laurens & Dries Vanthoor
Aan Belgische zijde wordt het uitkijken voor de #1 WRT Audi R8 LMS van de broers Vanthoor, die het gezelschap krijgen van Frédéric Vervisch. WEC-piloten René Rast en Will Stevens krijgen voor Monza overigens Nico Müller naast zich in de #28 van WRT. Adrien de Leener zal het stuur nemen van de #4 Audi van datzelfde WRT, terwijl we met de komst van Wolfgang Reip bij Bentley twee Belgen op de #8 Bentley zien. De Brusselaar vervoegt daar immers Maxime Soulet.

Adrien de Leener
Adrien de Leener
In Pro-Am zien we dan weer Christian Kelders en Louis Machiels, respectievelijk in een Audi R8 LMS en een Lamborghini Huracàn, terwijl Stef Vancampenhoudt en Bernard Delhez de dienst zullen uitmaken in de Am Cup. Beiden staan aan de start in een Ferrari, Delhez in een 458 en Vancampenhoudt krijgt de beschikking over de nieuwe 488.

Foto's: Vincent Wouters, Georges De Coster, Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op donderdag 7 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons