van der Horst

Monza: Jean Glorieux grijpt net naast zege in de Michelin Le Mans Cup

DKR - Norma M30-Nissan
DKR - Norma M30-Nissan
In de Michelin Le Mans Cup mogen dit jaar naast GT3 wagens ook LMP3 bolides aan de start komen. Voor de eerste manche van het jaar die in Monza plaats vond verschenen een twintigtal, het merendeel LMP3’s, op het appel. Het Luxemburgse DKR met zijn Belgische piloot Jean Glorieux toonde zich het sterkst dit weekend maar miste de zege wegens een straf voor een fout tijdens de pitstop. De overwinning was voor de Nielsen Racing Ligier JS P3 van Colin Noble en Anthony Wells.
  • Skylimit Events
Motorsport 98 - Ligier JS P3 (vooraan)
Motorsport 98 - Ligier JS P3 (vooraan)
De DKR Norma M30 van Jean Glorieux en Alexander Toril startte van op de pole en de wagen leek ook op weg naar de overwinning tot Toril een stop and go kreeg omdat er tijdens de pilotenwissel een fout zou gemaakt zijn. De zege viel zo in de handen van de Nielsen Racing Ligier JS P3, maar de Norma van onze landgenoot vocht zich nog terug naar de tweede plaats. Maurizio Mediani en Claudio Sdanewitsch pakten met hun Spirit of Race Ligier JS P3 de derde plaats.

AmDTuning - Mercedes AMG GT
AmDTuning - Mercedes AMG GT
Het team Motorsport 98 van onze landgenoot Eric De Doncker maakte een uitstekend debuut in de cup, De Doncker reed samen met Andy Meyrick zijn Ligier naar de vijfde plaats. In de GT3 klasse ging de zege naar Mercedes AMG GT3 van Lee Mowle en Phil Keen. De Optimum Motorsport Audi R8 LMS van Joe Osborne en Flick Haigh leek op weg naar de klassezege, maar zij kregen een drive through aangesmeerd die hun de overwinning kostte.
 
Foto's: Michelin Le Mans Cup
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 15 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Monza.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons