van der Horst

Monza: Pier Guidi bezorgt Ferrari de pole

Rugolo - Lathouras - Pier Guidi
Rugolo - Lathouras - Pier Guidi
Nadat Davide Rigon in zijn SMP Ferrari gisteren nog de snelste was tijdens de Pre Qualifying zorgde zijn landgenoot Alessandro Pier Guidi er vanochtend voor dat er effectief een Ferrari op pole staat. Hij was in het AF Corse-exemplaar 62 duizendsten van een seconde sneller dan Norbert Siedler in de GRT Lamborghini. Rigon reed deze keer in Q3 de derde tijd en zo staan er dus drie Italiaanse bolides op de eerste drie startplaatsen in Monza.
  • Skylimit Events
AF Corse - Ferrari 488 GT3
AF Corse - Ferrari 488 GT3
De eerste Belg op de grid is Maxime Soulet, zijn Bentley #8 start straks als dertiende. Dries Vanthoor bleef in de WRT Audi #5 dan weer net binnen de top 20. In de Pro-Am klasse reed Andrea Bertolini de tweede tijd in de Spirit of Race Ferrari #53, een wagen die hij onder andere deelt met Louis Machiels. Zij mogen de race als vijftiende aanvatten, de derde tijd in Pro-Am was overigens voor de Saintéloc Audi #26 van ondermeer Christian Kelders. De Duitse bolide was goed voor de achttiende startplaats.

Foto's: Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op zondag 23 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons