van der Horst

4H Monza: 43 wagens aan de start

Start 4H Monza 2017
Start 4H Monza 2017
Terwijl in het Eifelgebergte de Nürburgring 24H word afgewerkt, vat dit weekend in Monza de ELMS zijn tweede manche aan. Met 43 wagens verdeeld over de drie klassen zien we een vergelijkbare deelnemerslijst als tijdens de vorige manche in Le Castellet, waar er 45 wagens aan de start stonden. Bij de LMP2 is de voornaamste afwezige Signatech Alpine Matmut. Het Franse team kwam vorig weekend nog in Spa aan de start in het kader van de FIA WEC, waar ze overigens als derde eindigde.
  • Heinz Performance
In de LMP3-klasse is het uitkijken naar Jean Glorieux in zijn DKR Engineering Norma. Glorieux moest in Le Castellet opgeven in het eerste uur na een aanrijding en is dus gebrand op een goed resultaat. De opvallendste wijziging valt te noteren in de GTE-klasse, waar fabriekspiloten Gianmaria Bruni en Marc Lieb Proton Competition zullen bijstaan in Italië. Zij vervangen respectievelijk Dennis Olsen en Matteo Cairoli, die aanwezig zullen zijn tijdens de 24H Nürburgring.

Motorsport 98 - Ligier JS P3 (vooraan)
Motorsport 98 - Ligier JS P3 (vooraan)
In de Michelin Le Mans Cup zien we eveneens een lichte daling van 2 wagens tegenover de manche in Le Castellet. In de LMP3-klasse, waar men 21 wagens telt, is het voornamelijk uitkijken naar de DKR Engineering Norma van Leonard Hoogenboom en Jens Petersen. Desondanks het foutje van Petersen op het einde van de race in Le Castellet scoorden ze toch de overwinning en is het uitkijken of ze deze prestatie kunnen bevestigen. Vanuit Belgische hoek is het Eric de Doncker die ook van de partij zal zijn met zijn Motorsport98 Ligier. In de GT3-klasse, dat op één Porsche na volledig bekleed wordt door Ferrari, is het de San Marinese ploeg StileF Squadra Corse die niet aanwezig zal zijn.

--- DEELNEMERSLIJST ELMS 4H MONZA (PDF) ---

Foto's: ELMS en Michelin Le Mans CupSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in European Le Mans Series op donderdag 10 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Monza.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons