van der Horst

Monza: 58 wagens aan de start - WRT en Fabrice Cornelis Belgische blikvanger in GT3

Creventic gaat virtueel
Creventic gaat virtueel
Terwijl Creventic nog niet veel mensen op de been kon krijgen voor de 24H Portimão, mag het dan weer niet klagen over het deelnemersveld voor de allereerste eigen eSports-race. Zaterdag gaat namelijk de eerste editie van de virtuele 12H Monza door, de race die noodgedwongen geschrapt moest worden door de coronacrisis. Maar liefst 58 wagens verdeeld over vier klassen zullen aan de start verschijnen. Daarbij kan het rekenen op teams die geregeld deelnemen aan de 24H Series-races, waaronder ook een Belgische inbreng.
Mirko Bortolotti
Mirko Bortolotti
Net als tijdens de 'echte' races zal GT3 de topklasse vormen. 31 wagens zijn ingeschreven in die klasse en daar zien we met WRT ook een gekende naam bij. Het team van Vincent Vosse zet namelijk twee wagens in, waarbij onder meer Mirko Bortolotti en Fabrice Cornelis de speerpunten worden. Bij de overige teams komen ronkende teamnamen als Black Falcon of Car Collection Motorsport voor en verder maakt Rik Breukers met Red Camels Esports een sprong van TCR naar GT3. Bij de piloten is er een opvallende mix van (semi-)profs en simracers.

Ook in de andere klassen zijn er Belgische deelnemers die aan de start verschijnen. Zo neemt Speedlover deel, zoals in werkelijkheid in de 991-klasse en vinden we Heli-ABK terug in een Porsche Cayman GT4. Opvallend is dat twee van de rijders, Maxime van den Hove en Anthony Beeckman, zondag ook aan de start verschijnen van de eerste race van het Virtual Belcar-kampioenschap.

De race wordt dit weekend live uitgezonden. Gestart wordt er met de kwalificaties vanaf 10.50 uur. De start van de race zelf wordt gegeven om klokslag 12 uur om dan om middernacht te eindigen. De wedstrijd wordt voorzien van commentaar door Radio Show Limited, beter gekend als Radio Le Mans.

Foto's: Creventic - Audi SportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op vrijdag 22 mei 2020.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons