van der Horst

Monza: 54 GT3's en 12 constructeurs aan de start

Blancpain GT - Monza
Blancpain GT - Monza
54 GT3's verschijnen volgende weekend aan de start van de openingsmanche van de Blancpain GT Series Endurance Cup, die traditioneel plaatsvindt op het circuit van Monza. Sinds de aankondiging tijdens de testdagen zijn er dus nog vier wagens bijgekomen, al werd het maximum van 26 PRO wagens net niet bereikt. Grootste nieuwigheid is het competitiedebuut van de nieuwe Bentley Continental GT3, waarmee onder meer Maxime Soulet zal uitkomen.
De topklasse ontving 25 inschrijvingen en staat bol van de diversiteit, elke zichzelf respecterende GT3-constructeur heeft minstens één ijzer in het vuur. Naast sterkhouders als WRT (Audi), ROWE (BMW), M-Sport (Bentley), Grasser Racing Team (Lamborghini), AF Corse (Ferrari), Strakka en AKKA ASP (Mercedes-AMG), zijn er dit jaar drie nieuwe constructeurs die een gooi doen naar de algemene overwinning.

Emil Frey Racing - Lexus RC F GT3
Emil Frey Racing - Lexus RC F GT3
Zo zal Emil Frey Racing de Lexus RC F GT3 inzetten in Monza en zo snel mogelijk het rampzalig weekend in Zolder trachten te vergeten. Daarnaast is het uitkijken naar de langverwachte komst van de Porsche 911 GT3 R, een ware zeldzaamheid in Blancpain, waarvan Manthey Racing een exemplaar voorziet voor Romain Dumas, Frederic Makowiecki en Dirk Werner in de populaire 'grello' kleuren. Tot slot mengt ook Aston Martin zich voortaan in de debatten. In het laatste seizoen voor de komst van de nieuwe Vantage GT3 schrijft R-Motorsport twee exemplaren van de V12 in, waarvan een voor Maxime Martin.

Naast Martin en Soulet komen er verder nog maar twee Belgen aan de start met Dries Vanthoor en Louis Machiels, het is ooit anders geweest... 13 wagens strijden voor de eer in de Pro-Am Cup, 10 in de nieuwe Silver Cup en zeven in de Am Cup. De wedstrijd en kwalificaties worden op zondag afgewerkt.

--- DEELNEMERSLIJST BLANCPAIN GT SERIES ENDURANCE CUP MONZA (PDF) ---

Foto's: Vincent Wouters & Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op vrijdag 13 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons