van der Horst

Monza: Arthur Rougier schenkt Emil Frey Racing eerste punten

Arthur Rougier - Emil Frey Racing Lamborghini
Arthur Rougier - Emil Frey Racing Lamborghini
Vandaag is er geschiedenis geschreven in Monza. Voor het eerst namen 24 piloten van zowel de Pro- als Silver-klasse deel aan een eSports-race waar men ook punten kon verdienen voor het raceseizoen. Zo heeft Emil Frey Racing al drie punten beet dankzij Arthur Rougier. De Fransman nam de kop over van polesitter Daniel Juncadella (AKKA ASP Mercedes) en terwijl beide heren nog stevig vochten om de overwinning, hield Rougier stand, waarmee de Spanjaard twee punten schonk aan het team. Derde eindigde Nicklas Nielsen in de Iron Lynx Ferrari en kreeg een punt toebedeeld.
Vierde in de eindstand was Ryuichiro Tomita voor Team WRT en hij won hiermee de Silver-klasse. Nochtans kwalificeerde de Japanner zich maar pas als veertiende algemeen en achtste in de Silver-klasse, maar dankzij het uitvallen van sommige heren in de openingsronde en een sterke opmars, kwam hij zelfs maar net te kort voor het algemeen podium. Tweede in de klasse eindigde Ezequiel Perez Companc voor MadPanda Racing Mercedes en de laagste trede was voorbehouden voor Benjamin Hites, die met de Rinaldi Racing Ferrari zich terug een weg naar voren baande na problemen in de openingsfase.

De volgende eSports-race die georganiseerd wordt is eind mei, wanneer de Fanatech GT World Challenge Europe halt houdt in Paul Ricard.

Foto: SRO



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in GT World Challenge Europe Endurance op zaterdag 17 april 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons