van der Horst

Monza: Ayhancan Güven wint, Larry ten Voorde kampioen

Ayhancan Güven - BWT Lechner Racing
Ayhancan Güven - BWT Lechner Racing
In Monza zit de eerste van twee races in de Porsche Mobil 1 Supercup er op en het was Ayhancan Güven die met de zege ging lopen. De BWT Lechner Racing-piloot mocht vanaf pole starten en reed zo richting zijn eerste overwinning van het seizoen. Tweede eindigde Dorian Boccolacci (Martinet by Alméras), terwijl Larry ten Voorde (Team GP Elite) als derde over de meet bolde. Voor deze laatste was dat genoeg om nu al de titel binnen te halen.
  • Dreamdrive
Larry ten Voorde kampioen Porsche Mobil 1 Supercup 2021
Larry ten Voorde kampioen Porsche Mobil 1 Supercup 2021
Voor een lange tijd bleven tijdens de race de posities ongewijzigd. Güven nam de kop, maar kreeg ten Voorde in zijn zog, die op zijn beurt Boccolacci, Jaxon Evans (Martinet by Alméras) en Laurin Heinrich (Nebulus Racing by Hofor) achter zich kreeg. De Nederlander kon niet verhinderen dat de Franse rookie hem voorbij stak. Na de race zou ten Voorde verklaren dat hij bewust Boccolacci voorbij liet, gezien Evans zijn grootste concurrent was. Uiteindelijk bleek de derde plaats al genoeg te zijn om zijn tweede titel op rij in de Porsche Mobil 1 Supercup te winnen. Al kan hij nog afsluiten met een overwinning gezien ten Voorde om 12:30 uur vanaf pole start in de tweede race.

Foto's: Porsche AGSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zondag 12 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Italië.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons