van der Horst

Monza: Bastian Buus wint - Dylan Pereira kampioen

Dylan Pereira
Dylan Pereira
De finale van de Porsche Mobil 1 Supercup in Monza was er ééntje met de nodige animo, maar uiteindelijk was het Bastian Buus (BWT Lechner Racing) die als winnaar uit de bus kwam. De Deense rookie moest verschillende concurrenten van zich afslaan om uiteindelijk zijn eerste overwinning van het seizoen te behalen, voor Larry ten Voorde (Team GP Elite) en teamgenoot Harry King. Dylan Pereira (BWT Lechner Racing) eindigde als vijfde en dat was voldoende voor de titel.
Bastian Buus - BWT Lechner Racing
Bastian Buus - BWT Lechner Racing
Pereira mocht als derde starten, maar een vlekkeloze race werd het alleszins niet voor hem. Tijdens de eerste ronden kwam de Luxemburger geregeld in aanvaring met verschillende piloten, waardoor hij een penalty van 5 seconden toebedeeld kreeg. Vooraan kon Marvin Klein (CLRT) de leiding niet vasthouden, want de Fransman werd voorbij gestoken door Buus. Klein zette de Deen wel onder druk, maar werd uiteindelijk uitgerangeerd door King die hetzelfde deed bij zijn ploeggenoot, maar Buus zwichtte niet, waarmee hij zijn eerste overwinning in het kampioenschap zeker stelde.

King kwam er wederom minder van af, want net als Pereira - die overigens als derde in de race eindigde - kreeg de Brit een tijdstraf van vijf seconden door een aanvaring met Laurin Heinrich (SSR Racing), waardoor ten Voorde ineens naar plaats twee gepromoveerd werd. King moest zo tevreden zijn met het laagste podiumtrapje, terwijl Klein net naast het podium viel. Pereira werd uiteindelijk als vijfde geklasseerd en dat was genoeg om de titel te claimen, met acht punten voorsprong op ten Voorde. Heinrich, de derde kandidaat voor de titel, eindigde uiteindelijk als tiende in de race en bleef zo nipt voor Buus als derde in de eindstand.

Foto's: Porsche AG



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons