van der Horst

Monza: Behoorlijke Belgische vertegenwoordiging in de Blancpain GT Sports Club

Boutsen Ginion Racing - Lamborghini Gallardo R-EX
Boutsen Ginion Racing - Lamborghini Gallardo R-EX
Zeventien piloten nemen dit weekend te Monza deel aan de aftrap van het nieuwe seizoen Blancpain GT Sports Club met onder hen twee Belgen, Patrick Van Glabeke en Louis Philippe Soenen. Bij de teams tekent Boutsen Ginion Racing weer present met niet minder dan drie wagens, een BMW M6 en twee Lamborghini Gallardo R-EX. Wel geen Belgische rijders bij het Belgische team dat rekent op Karim Ojjeh, Claude-Yves Gosselin en Pierre Feligioni.
Patrick Van Glabeke & Christoph Ulrich
Patrick Van Glabeke & Christoph Ulrich
Met Ferrari (8 wagens), Lamborghini (5 wagens), Porsche (2 wagens), BMW (1 wagen) en Mercedes (1 wagen) komen er 5 verschillende merken aan de start. Kampioen 2017 Anthony Pons is er niet meer bij, wat een open strijd belooft. Onze landgenoten Patrick Van Glabeke en Louis Philippe Soenen komen beiden uit op een Ferrari 488 van AF Corse.

De Blancpain GT Sports Club staat enkel open voor piloten met een Brons status en naast de algemene titel wordt er ook gestreden om een Iron Cup (rijders ouder dan 60 jaar) en een Titanium Cup (rijders tussen de 50 en 60 jaar oud).

Foto's: Marnik Mouchaers & GT Sports Club
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Sports Club op dinsdag 17 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons