Monza: Ben Green zonder problemen in race 1

Ring Racing - Toyota GR Supra GT4
Ben Green (FK Performance Motorsport BMW M4 GT4) heeft in Monza de openingsrace van de DTM Trophy gewonnen. De Brit vertrok van op de pole en reed van start tot finish aan de leiding. Voor Nico Verdonck (Ring Racing Toyota GR Supra GT4) werd het een race om snel te vergeten. Een steen doorboorde de radiator waardoor de wagen veel vermogen verloor en onze landgenoot genoegen moest nemen met de zestiende plaats.
Ben Green - FK Performance Motorsport BMW M4 GT4
Green nam van bij de start de leiding voor teamgenoot Moritz Löhner maar William Tregurtha (CV Performance Mercedes-AMG GT4) zette de achtervolging in op de beide BMW’s. In ronde zes ging Tregurtha voorbij Löhner. Half race volgde er een safety car procedure om de gestrande wagens van Lucas Mauron en Stéphane Kox weg te slepen en bij de herstart van de wedstrijd bleven er nog maar zes minuten te gaan.  Löhner kwam beter weg dan Tregurtha en pakte de tweede plaats maar deze laatste herwon zijn plaats in de voorlaatste ronde.

Foto's: Ring Racing & DTM Media Team

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 19 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza DTM.