van der Horst

Monza: Benjamin Lessennes (McLaren) wint bij GT4-debuut

Lessennes-McKay - McLaren 570S GT4
Lessennes-McKay - McLaren 570S GT4
Niet alleen Ugo de Wilde, maar ook Benjamin Lessennes heeft in Monza het goede voorbeeld gegeven voor onze andere landgenoten. De McLaren-rijder won in Italië samen met zijn Britse teamgenoot Daniel McKay en zijn team Equipe Verschuur de eerste manche van de GT4 European Series. Na een felle strijd bedroeg het verschil met de eerste achtervolger slechts drie tienden van een seconde.
Start Race 1
Start Race 1
De eerste startrij van de openingsmanche van de GT4 European Series werd volledig bezet door McLaren en de Britse constructeur domineerde ook de volledige wedstrijd. Enkel de Chevrolet Camaro GT4.R van de Nederlanders Duncan Huisman en Olivier Hart kwam die hegemonie even verstoren, maar dat bleek later het gevolg van een te korte pitstop in het kamp van V8 Racing. Verder draaide de eerste GT4-confrontatie van het seizoen 2019 uit op een duel tussen beide 570s van Lessennes-McKay enerzijds en polesitters Michael Benyahia en Charlie Fagg (Team GT) anderzijds. De BMW M4 van Simon Knap en Alec Udell (MDM Motorsport) sloot aan op de derde plek.

SRT - Mercedes-AMG GT4 - Dumarey/Glorieux
SRT - Mercedes-AMG GT4 - Dumarey/Glorieux
Voor Selleslagh Racing Team werd het niet het verhoopte seizoensbegin, al won het team uit Merchtem wel de Am-klasse met de AMG GT4 van Johan Vannerum en Jean-Luc Behets. De auto van onze landgenoten Guillaume Dumarey en Jean Glorieux werd nog knap 17de na een rampzalige 27ste kwalificatietijd, terwijl het 'Nederlandse' exemplaar van Bas Schouten en Junior Strous al in de openingsronde de pitlane moest opzoeken en later niet meer in het stuk voorkwam. Aston Martin-team Street Art Racing beleefde een ware nachtmerrie: de Vantage van Jamie Vandenbalck en Julien Darras werd van de baan geramd door een KTM, terwijl de andere auto vierde werd in de Am-categorie.

De zege in Pro-Am was tot slot voor de BMW M4 GT4 van Gabriele Piana en Marius Zug (RN Vision STS). Ze werden zesde algemeen.

De tweede manche van de GT4 European Series in Monza vindt morgen plaats op het middaguur. Ook die wedstrijd duurt zestig minuten.

Foto's: Arne Simons & Georges De Coster
 
 Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in FIA GT4 op zaterdag 13 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons