van der Horst

Monza: BMW domineert ingekorte kwalificatie

De WRT BMW's van Vanthoor/Weerts/Van der Linde en Farfus/Martin/Rossi
De WRT BMW's van Vanthoor/Weerts/Van der Linde en Farfus/Martin/Rossi
De eerste kwalificatie van het nieuwe GT World Challenge Europe-seizoen verliep niet vlekkeloos. Door problemen met de stroomvoorziening op het circuit diende de sessie eerst 45min. uitgesteld te worden, en door een nieuwe stroomuitval kon Q3 zelfs helemaal niet doorgaan. De gemiddelde tijden van Q1 en Q2 werden berekend en daaruit bleek duidelijk dat BMW erg sterk voor de dag kwam. De pole was voor Eng, Wittmann en Yelloly (Rowe Racing #98) voor de WRT BMW's van Martin/Farfus/Rossi (#46) en Vanthoor/Weerts/Van der Linde (#32).
  • De Swert Opticiens
Gilles Magnus - Comtoyou Team Audi Sport
Gilles Magnus - Comtoyou Team Audi Sport
Ook de vierde startplaats ging naar BMW met de tweede Rowe Racing (#998 - Harper, Verhagen, Hesse). Comtoyou Racing haalde nipt niet de top tien met de Audi #11, Gilles Magnus en Christopher Haase stuurden de auto naar een twaalfde plaats terwijl door de geannuleerde Q3 Frédéric Vervisch zelf niet aan rijden toekwam. Tien plaatsen daarachter eindigde de tweede Audi van Comtoyou, met Soulet, Baert en Hofer (#21) terwijl teamgenoten Sam Dejonghe en co. (#12) slechts op P40 belandden. De Iron Dames Lamborghini #83 met ondermeer Sarah Bovy eindigde als 32e, drie plaatsen beter dan vader en zoon Machiels met Bertolini in de AF Corse Ferrari #52.

Door de problemen met de stroomvoorziening is de start van de wedstrijd straks al verlaat van 15u naar 15u15, al is dat voorlopig allemaal onder voorbehoud.

--- Uitslag Kwalificaties GTWCE Monza 2023 ---

Foto: SRO - Patrick Hecq & Comtoyou RacingDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe Endurance op zondag 23 april 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons