van der Horst

Monza: De Vries dichter bij de titel na nieuwe podiumplaats

Nyck de Vries - ART GP
Nyck de Vries - ART GP
Jack Aitken (Campos Racing) heeft te Monza de sprintrace van de FIA Formula 2 gewonnen, zijn derde zege al dit jaar. Maar het was Nyck de Vries (ART GP) die de beste zaak deed in het kampioenschap, de Nederlander eindigde net als zaterdag op derde plaats en pakt weer belangrijke punten voor het kampioenschap terwijl zijn naaste concurrenten voor de titel Nicholas Latifi (DAMS) en Luca Ghiotto (Uni-Virtuosi Racing) niet tot scoren kwamen.
Jack Aitken - Campos Racing
Jack Aitken - Campos Racing
Jack Aitken nam al vlak na de start de kop van de race voor Jordan King (MP Motorsport) en Giuliano Alesi (Trident). In de eerste chicane beschadigde Luca Ghiotto zijn voorvleugel tegen de wagen van Sergio Setta Camara (DAMS). In de zevende ronde ging King voorbij Aitken die bijna van de baan ging in een poging zijn positie terug te pakken. Wat later werd de Vries aangereden door Ghiotto waarbij de Italiaan ditmaal zijn al beschadigde voorvleugel helemaal kwijt speelde en de pits moest opzoeken. Sette Camara zette zijn wagen aan de kant met een lekke band.  

Podium sprintrace F2 Monza
Podium sprintrace F2 Monza
Op dat moment werd de Virtual Safety Car procedure ingezet om de piste op te kuisen. Bij de herstart wist Aitken de leiding over te nemen van King. Wat later probeerde King een aanval maar beide rijders gaan in de fout maar konden hun weg vervolgen, Ilott profiteerde er wel van op op te schuiven naar de tweede positie. Deze laatste verloor echter zijn mooie positie nadat hij in de laatste ronde zich misremde en rechtdoor ging in de eerste chicane. Aitken kwam als eerste over de lijn voor King terwijl de Vries als derde werd geklasseerd ten voordele van Nobuharu Matsushita (Carlin) die door een penalty van 5 seconden naar P5 verhuisde achter Guanyu Zhou (Uni-Virtuosi Racing). Mick Schumacher (Prema Racing) pakte de zesde plaats voor Alesi en Louis Delétraz (Carlin). De Vries leidt nu in de tussenstand met 225 punten voor Latifi die er 166 telt.

Foto's: RIP/Georges De Coster
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 2 op zondag 8 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Italië.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons