van der Horst

Monza: Dinamic Motorsport en Optimum Racing verdelen de zeges

Optimum Motorsport - McLaren 720S GT3
Optimum Motorsport - McLaren 720S GT3
Het was een spektakelrijk weekend in Monza tijdens de GT Open. Bij de eerste race zorgde de regen voor een grote chaos, waarbij een debutant in de vorm van Riccardo Cazzaniga samen met Klaus Bachler in de Dinamic Motorsport Porsche met de overwinning ging lopen. Nick Moss en Joe Osborne behaalden met de Optimum Racing McLaren hun derde overwinning van het seizoen op zondag.
Dinamic Motorsport - Porsche 911 GT3-R
Dinamic Motorsport - Porsche 911 GT3-R
De eerste wedstrijd stond in het teken van de regen en er waren veel safety car procedures. Maar liefst vier keer moest de wedstrijd geneutraliseerd worden, om uiteindelijk op vier minuten van het einde met de de rode vlag afgezwaaid te worden. Hierdoor bleef het veld constant dicht bij elkaar en daarvan konden Cazzaniga en Bachler profiteren om de leiding over te nemen. In de laatste ronden volgde nog een gevecht met de polesittende Team GT Mercedes van Florian Scholze en Alain Valente, maar door de complete neutralisatie op het einde was het genoeg om bij hun debuut te winnen. Roman Ziemian en Axcil Jefferies eindigden in de Kessel Racing Ferrari als derde.

AF Corse - Ferrari 488 GT3 Evo
AF Corse - Ferrari 488 GT3 Evo
De tweede race van het weekend werd wel afgewerkt op een droog tracé en daar stond er geen maat op de Optimum Motorsport McLaren. Osborne reed van het veld weg in zijn stint en gaf Moss een comfortabele voorsprong waardoor die zeker was van de overwinning. Benjamin Hites en Leonardo Pulcini eindigden als tweede in de Oregon Team Lamborghini, terwijl Sébastian Baud en Steve Jans in de GetSpeed Performance Mercedes het podium vervolledigden. Hiermee hijsen Moss en Osborne zich zo volledig mee in de titelstrijd. Langs Belgische zijde was Laurent de Meeus ook van de partij in de AF Corse Ferrari. Samen met Jamie Stanley eindigde hij als zesde in de Pro-Am categorie op zaterdag, terwijl ze vierde werden op zondag. Ook Street Art Racing zette hun Aston Martin in voor Pascal Bachmann. De Zwitser haalde een podiumplaats op zaterdag, maar moest een dag later opgeven.

Foto's: GT Open - Racing International Photography/Diego OnidaDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in International GT Open op maandag 26 september 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons