van der Horst

Monza: Dinamic Porsche wint te midden slagveld

Dinamic Motorsport - Porsche #54
Dinamic Motorsport - Porsche #54
Twee jaar na de laatste Endurance Cup-wedstrijd op het circuit van Monza heeft Dinamic Motorsport opnieuw de seizoensopener van de GT World Challenge Europe gewonnen. Matteo Cairoli, Klaus Bachler en Christian Engelhart hielden het hoofd koel en de banden onder de Porsche 911 GT3 R #54 ongeschonden, in een chaotische race die al na enkele ronden een regenzone kreeg te verwerken. Naarmate het asfaltlint begon te drogen werd het de regenbanden te heet. De ene na de andere linker achterband begaf het, wat op zijn beurt voor heel wat brokstukken op de piste en nog meer problemen zorgde.
  • Skylimit Events
Emil Frey Racing - Lamborghini Huracan GT3 Evo
Emil Frey Racing - Lamborghini Huracan GT3 Evo
Bij de laatste herstart op een veertigtal minuten van het einde hield leider Engelhart de controle, voor een drietal wagens die in de achtervolging onderling strijd leverden. De Italiaanse Porsche kwam na drie uur over de meet met 2.886s voorsprong op de AKKA ASP Mercedes AMG GT3 #88 van Raffaele Marciello, Daniel Juncadella, Jules Gounon, die ook als tweede van start was gegaan. De Emil Frey Racing Lamborghini Huracan GT3 Evo #14 van Alex Fontana, Rolf Ineichen en Ricardo Feller zette nog druk, maar nam uiteindelijk vrede met een algemene podiumplek en de overwinning in de Silver Cup. Iron Lynx maakte meteen indruk met twee wagens in de top vijf, met de Ferrari 488 GT3 #71 van Antonio Fuoco, Callum Ilott en Davide Rigon op P4 en de Ferrari 488 GT3 #51 van Alessandro Pier Guidi, Nicklas Nielsen en Come Ledogar op P5.

Garage 59 - Aston Martin Vantage AMR GT3
Garage 59 - Aston Martin Vantage AMR GT3
Het Pirelli-rubber bezorgde heel wat teams een kater. De roze HRT Mercedes #4 was een van de voornaamste slachtoffers, net als de WRT Audi #32 van Charles Weerts, Dries Vanthoor en Kelvin van der Linde alsook de twee overige Emil Frey Lamborghini's die in PRO uitkwamen. Deze wagens reden allemaal vooraan toen hun banden het begaven. Ondanks de pech voor hun speerpunt eindigden de twee Silver Cup Audi's van WRT toch nog in de top tien, met de #30 op P6 en de #31 op P8. Beste Belg was Frédéric Vervisch met de Sainteloc Audi #26, hij werd als negende geklasseerd. De FFF Racing Team Lamborghini #63 die vanmorgen de pole veroverde kende eveneens pech, al leek het om (tijdelijke) problemen met de electronica te gaan. Alexander West, Chris Goodwin en Jonny Adam schreven de Pro-Am-Cup op hun naam met de Garage 59 Aston Martin Vantage AMR GT3 #188.

Foto's: SRO & GT World Challenge Europe Powered by AWS



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in GT World Challenge Europe op zondag 18 april 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons