van der Horst

Monza: DKR Engineering en Jean Glorieux winnen na chaotische race

DKR Engineering - Duqueine M30 - D08
DKR Engineering - Duqueine M30 - D08
De Michelin Le Mans Cup trok richting Monza voor de voorlaatste race van het seizoen en het was DKR Engineering met Jean Glorieux en Laurents Hôrr dat de winst in ontvangst mocht nemen. Nadat onze landgenoot constant in de buurt van de Cool Racing Ligier van Nicolas Maulini en Edouard Cauhaupe bleef, nam zijn Duitse teamgenoot de leiding over om met drie seconden voorsprong te winnen. Derde eindigde de Graff Ligier van Matthias Kaiser en Rory Penttinen. Hiermee doet de Luxemburgse equipe een zeer goede zaak in het kampioenschap gezien er nog maar één race te gaan is.
  • VR Racing
Start 2020 Michelin Le Mans Cup Monza
Start 2020 Michelin Le Mans Cup Monza
De race zelf verliep in het eerste uur vrij chaotisch met maar liefst drie safety car periodes in de eerste 40 minuten. Tweemaal moest de wedstrijd geneutraliseerd worden omwille van een gestrande wagen, terwijl de derde er kwam na een ongeval waarbij vier wagens bij betrokken raakten. Vooraan bleef Maulini het hoofd koel houden en hield Glorieux makkelijk achter zich. Ook bij de pitstops bleef de afstand status quo tot Hörr het gas opentrok en op veertig minuten van het einde de leiding overnam en deze niet meer zou afgeven. 

Achter het duo leek de tweede Cool Racing Ligier op de derde plaats af te stevenen, maar een slechte pitstop zorgde ervoor dat deze terugviel en zo kregen we nog een spannend duel tussen de Graff Ligier en de Nielsen Racing Duqueine waarbij de Franse equipe toch sterker bleek te zijn. Eric de Doncker en Dino Lunardi vervolledigen met hun Motorsport98 Ligier de top vijf, ondanks een drive through in het begin van de race. Met deze uitslag hebben Glorieux en Hörr 25 punten voorsprong op Maulini/Cauhaupe waardoor ze nog een waterkans hebben om de titel te pakken gezien er nog maar 26 punten te verdienen zijn.

Pzoberer Zürichsee by TFT - Porsche 911 GT3-R
Pzoberer Zürichsee by TFT - Porsche 911 GT3-R
Bij de GT3's ging de overwinning naar de Pzoberer Zürichsee by TFT Porsche van Niki Leutweiler en Julian Andlauer, nadat deze als laatste van start moest gaan en zich een weg moest banen door het veld. Tweede eindigde de Iron Lynx Ferrari van Emanuele Tabacchi en Niccolo Schiro, terwijl de zusterwagen van Rino Mastronardi en Giacomo Piccini derde werd. Gezien Michal Broniszewski en David Perel pas daarachter eindigden, zijn Mastronardi en Piccini al zeker van de titel en steekt zo Iron Lynx als eerste een invitatie voor Le Mans volgend jaar op zak.

Foto's: Michelin Le Mans CupSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in GT3 Le Mans Cup op zaterdag 10 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Monza.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons