van der Horst

Monza: Dubbel voor Cordoni - Van Glabeke opnieuw aangetikt

Patrick Van Glabeke - Ferrari 488 GT3
Patrick Van Glabeke - Ferrari 488 GT3
Ondanks het feit dat er maar 18 wagens op de startgrid stonden, slaagden de heren van de Blancpain GT Sports Club erin de suspens hoog te houden met tal van incidenten, safety car periodes en zelfs een code rood gisteren in de qualifying race. Ook in de main race was er animatie in overvloed.
We meldden gisteren reeds het uitvallen van Patrick Van Glabeke in qualifying race, die in de eerste bocht na de start in tweede positie liggend, van de baan werd getik door Claude-Yves Gosselin in de Boutsen-Lamborghini. Ook tijdens de main race zou Gosselin worden bestraft, ditmaal na een incident met Hook.

Start main race
Start main race
Na zijn winst van gisteren mocht Cordoni zijn Ferrari dus op de pole parkeren voor de main race voor de BMW van Karim Ojjeh. Normaliter moesten we Frers en Earle terug vinden op de tweede startrij, deze wagens kwamen na de code rood een dag eerder niet over de meet, maar werden toch geklasseerd. De twee startten vanuit de pitlane terwijl Patrick Van Glabeke als 16de en laatste op de startgrid stond.

Louis-Philippe Soenen - AF Corse Ferrari 488 GT3
Louis-Philippe Soenen - AF Corse Ferrari 488 GT3
Tijdens de start ging Cordoni er opnieuw vandoor en achter hem ontspon er zich een mooie strijd voor de overige ereplaatsen tussen Brauner, Gosselin, McKansy en Ojjeh. Ondertussen was Van Glabeke bezig aan een waanzinnige inhaalrace en na 13 minuten koers vond de 1Maniac rijder aansluiting met het vechtende viertal aan de kop. Op het moment dat Ojjeh zijn BMW van de vierde naar de tweede positie loodste, deed Van Glabeke een aanval op de vijfde plaats van McKansy. Deze verdedigde zijn positie, maar moest hiervoor over de curbs. De wagen lifte en vloog in de zijkant van Van Glabeke die voor de tweede maal op rij van de baan werd getikt. Even later was het de beurt aan Hook, die ook een inhaalrace achter de rug had, om het bastion van Gosselin aan te vallen voor de derde plaats in de race. Gosselin sloot echter te laat de deur en raakte Hook die rond ging en veel tijd verloor. Gosselin kreeg 30 strafseconden aan zijn broek en was daar duidelijk niet blij mee. Uiteindelijk won Cordoni vrij makkelijk voor Ojjeh en McKansy. Louis-Philippe Soenen reed op kousenvoeten naar een 9de plaats en mocht als tweede Iron richting podium.

Foto's: Vincent WoutersDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT Sports Club op zondag 22 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons