van der Horst

Monza: Dubbel voor Peugeot – Gilles Magnus zesde

Julien Briché - JSB Compétition Peugeot 308 TCR
Julien Briché - JSB Compétition Peugeot 308 TCR
Peugeot scoorde een dubbel bij de eerste race voor de TCR Europe te Monza. Julien Briché (JSB Compétition, Peugeot 308) haalde het voor merkgenoot Aurélien Comte (DG Sport Compétition, Peugeot 308). Voor Briché was het al de vierde zege dit jaar, waardoor hij zijn achterstand op puntenleider Josh Files (Target Competition, Hyundai i30 N) nog wat verkleint. Gilles Magnus (Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS) finishte als zesde na de hevige strijd met Mat’o Homola (Target Competition, Hyundai i30 N) om de vijfde plaats.
  • Skylimit Events
De Peugeot’s toonden zich oppermachtig te Monza zaterdag. Briché vertrok van op de pole en nam onmiddellijk de leiding van de wedstrijd Afgeschermd door merkgenoot Comte reed Briché onbedreigd naar de zege. Josh Files wist zich nog op te werken van een negende startplaats naar de derde positie maar kon de Peugeot’s niet meer bijbenen. Santiago Urrutia plaatste de Team WRT Audi RS 3 LMS op de vierde plaats. Gilles Magnus geraakte bij de start betrokken bij een incident met Lloyd and Gavrilov maar wist alsnog als zesde te eindigen. Maxime Potty (Team WRT VW Golf Gti) kwam niet verder dan de twintigste plaats.

Foto: TCR Europe
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in TCR Europe op zaterdag 12 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons