van der Horst

Monza: Dubbele winst voor Jan Lauryssen - John De Wilde Am kampioen

John De Wilde - Q1 Trackracing Porsche 992 GT3 Cup
John De Wilde - Q1 Trackracing Porsche 992 GT3 Cup
Q1 Trackracing was opnieuw aan het feest op het circuit van Monza waar de vierde manche van de GT Cup Open plaats vond. Niet alleen won Jan Lauryssen (Porsche 992 GT3 Cup) beide races, maar John De Wilde (Porsche 992 GT3 Cup) kroonde zich er ook tot kampioen in de Am klasse. Voor Jan Lauryssen waren het al zijn zesde en zevende zege in de cup op acht races. Q1 Trackracing bezette trouwens in de beide wedstrijden de twee eerste posities algemeen.
Laurent Vandervelde/Nicolas Vandierendonck - Q1 Trackracing
Laurent Vandervelde/Nicolas Vandierendonck - Q1 Trackracing
Q1 Trackracing stond met niet minder dan vier Porsches aan de start van de vierde manche van de GT Cup open in Monza. Naast de wagens voor Jan Lauryssen (ProAm) en John De Wilde (Am) waren er nog identieke wagens voor Lucas Valkre/Dirk Schouten (ProAm) en Laurent Vandervelde/Nicolas Vandierendonck (Am).


Jan Lauryssen - Q1 Trackracing Porsche 992 GT3 Cup
Jan Lauryssen - Q1 Trackracing Porsche 992 GT3 Cup
Tijdens de eerste race op het circuit van Monza kregen de rijders te kampen met hevige regen. Maar Lauryssen voelt zich thuis in die moeilijke omstandigheden en hij wist dan ook de wedstrijd te winnen. John De Wilde was een sterke tweede en ook winnaar in de Am klasse. Ook de derde plaats ging naar een deelnemer in de Am klasse, de Baporo Motorsport Porsche van Jaume Font en Joan Vinyes. Dirk Schouten, die van op de pole startte, had in het begin van de race nog de leiding in handen tot de safety car de baan opkwam voor twee verschillende incidenten op de piste waarna de pitwindow open ging. Na alle pitstops lag Lauryssen op kop voor De Wilde, de wagen van Lucas Valkre/Dirk Schouten was ondertussen teruggevallen naar de zesde positie net achter teamgenoten Vandervelde/Vandierendonck.

John De Wilde - Q1 Trackracing Porsche 992 GT3 Cup
John De Wilde - Q1 Trackracing Porsche 992 GT3 Cup
In de tweede race had Jan Lauryssen, die van op de pole stond, een mindere start en hij verloor direct twee plaatsen. Aan Hollings en Font. Al op het einde van de eerste ronde lag onze landgenoot al terug tweede maar Charlie Hollings (7TSIX Lamborghini Huracan SuperTrofeo) leek buiten schot. Maar enkele ronden later zat Lauryssen al terug in het wiel van de Lambo, maar een eerste poging om er voorbij te raken mislukte en Lauryssen ging bijna de baan af. Maar in de achtste ronde ging hij voorbij de Italiaanse wagen in de Parabolica.

Lucas Valkre/Dirk Schouten - Q1 Trackracing
Lucas Valkre/Dirk Schouten - Q1 Trackracing
Na de pitstops had Lauryssen de koppositie stevig in handen voor Schouten, Vinyes, en De Wilde terwijl de Lamborghini nu met Rhea Loucas aan het stuur was teruggevallen naar positie zes. Schouten wist de achterstand op Lauryssen nog te verkleinen maar echt bedreigen kon hij hem niet. Jaume Font en Joan Vinyes werden derde en eerste in de Am klasse. De Wilde pakte de vierde plaats en Vandervelde/Vandierendonck sloten de top vijf af. De Street Art Racing Aston Martin Vantage van Jahid Fazal Karim/Julien Darras was dan weer primus in de Trophy Pro-Am.

Foto's: Racing International Photography/Diego OnidaDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International GT Open op zondag 25 september 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons