van der Horst

Monza: Dubbele winst voor Q1 Trackracing in GT Cup Open

Nicolas Vandierendonck en Dirk Schouten
Nicolas Vandierendonck en Dirk Schouten
De GT Open was dit weekend toe aan zijn voorlaatste manche en plaats van gebeuren was het Italiaanse Monza. Ook Q1 Trackracing was terug van de partij in de GT Cup Open, nadat het team de wedstrijd op de Red Bull Ring aan zich liet voorbijgaan. Deelnemen in Monza bleek echter een schot in de roos, al ontbrak het team daardoor wel op de 24 Hours of Zolder. Zaterdag claimden Nicolas Vandierendonck en Dirk Schouten de overwinning, terwijl op zondag Jan Lauryssen de winst pakte op een kletsnatte baan.
Q1 by EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup Gen. 2
Q1 by EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup Gen. 2
Tijdens de eerste race was het nochtans Lauryssen die de pole pakte, maar het was teamgenoot Vandierendonck die bij de start het pleit won. De Kempenaar vocht zich terug naar de kop, maar eens de pitstops voorbij waren, nam Schouten het commando vooraan definitief over, met in zijn zog de lokale piloot Glauco Solieri in zijn Ghinzani Motorsport Porsche. De Braziliaan Fernando Fortes eindigde met zijn Three Sixty Racing Team Porsche als derde algemeen. De tweede race ging dan wel richting Lauryssen, al duurde het even vooraleer hij vooraan zat. Daarnaast speelde de hevige regenval ook een grote factor, maar dat deerde de Kempenaar niet. Hij nam de leiding over na de pitstops en claimde zo zijn tweede overwinning van het seizoen. Daan Pijl en Tomasz Magiardz in de Bonaldi Motorsport Porsche eindigden als tweede, terwijl Vandierendonck en Schouten op het laagste podiumtrapje mochten plaatsnemen.

Rinaldi Racing - Ferrari 488 GT3
Rinaldi Racing - Ferrari 488 GT3
Naast actie in de GT Cup Open, tekende ook "moederkampioenschap" International GT Open present in Monza. Het waren twee nieuwelingen die daar met de overwinning gingen lopen. Ethan Simioni en Martin Kodric pakten in hun 2 Seas Motorsport Mercedes de overwinning op zaterdag, terwijl Benjamin Hites en Fabrizio Crestani met de Rinaldi Racing Ferrari de beste waren in de regen op zondag. Voor Baptiste Moulin en teamgenoot Yuki Nemoto werd het een moeilijk weekend in hun Vicenzo Sospiri Racing Lamborghini. Tijdens de eerste race moesten ze al na twee ronden opgeven, terwijl ze zondag niet verder kwamen dan een zevende plaats.

Foto's: GT Cup Open - GT OpenSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in International GT Open op maandag 27 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons