van der Horst

Monza: Eerste pole voor Victor Martins - tweede startrij voor Amaury Cordeel

Victor Martins
Victor Martins
Na twee testdagen in Monza is het dit weekend tijd voor de Formula Renault Eurocup om van start te gaan. De eerste kwalificaties gingen al naar Victor Martins voor ART Grand Prix. Initieel was Caio Collet (R-Ace GP) de snelste, maar die zag zijn tijd geschrapt worden vanwege het overschrijden van de track limits en daarmee zette de Fransman met een 1:47.112 de pole op zijn naam. Langs Belgische zijde is het Amaury Cordeel die het beste presteerde met een derde tijd op bijna vier tiende van Martins.
Amaury Cordeel
Amaury Cordeel
Achteraf toonde Cordeel, die voor FA Racing by Manor uitkomt, zich zeer tevreden over zijn tijd, al gaf hij toe dat er nog ruimte is voor de verbetering. Onze andere landgenoot in het veld, Ugo de Wilde (Arden), had het wat moeilijker tijdens de eerste kwalificaties. De winnaar van de eerste race in Monza vorig seizoen kwam niet verder dan een veertiende plek op bijna een seconde van Martins.

Tijdens de tweede kwalificatiesessie deze ochtend ging de pole naar Alex Quinn (Arden) die exact dezelfde tijd op de tabellen posteerde als Martins gisteren. Hij bleef Tijmen van der Helm (FA Racing by Manor) voor, terwijl de Fransman vanaf plaats drie zal starten. Deze ochtend presteerden onze landgenoten wat minder. Cordeel kwam niet verder dan een negende plaats, terwijl De Wilde zijn wagen stilviel aan de eerste chicane en hij zo geen competitieve tijd op de tabellen kon zetten. Hij zal vanaf een laatste plaats starten. De eerste race wordt afgetrapt om 13 uur.

Foto's: Formula Renault EurocupSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op vrijdag 10 juli 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Monza.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons