van der Horst

Monza: Eerste winst van het seizoen voor Mick Schumacher

Mick Schumacher
Mick Schumacher
Na een derde en tweede plaats in Spa mocht Mick Schumacher (Prema Racing)tijdens de feature race in Monza eindelijk op het hoogste schavot plaats nemen. Schumacher nam een wervelende start, waarbij de Ferrari Junior-piloot al snel achter polesitter Callum Illot (Virtuosi Racing) zat. Wanneer de Brit dan nog eens een fout maakte tijdens de pitstops, kon Schumacher zonder problemen de race controleren om naar zijn tweede overwinning ooit in de Formule 2 te rijden.
Start 2020 Formula 2 Feature Race Italië
Start 2020 Formula 2 Feature Race Italië
Achter de Duitser reed initieel Christian Lundgaard (ART Grand Prix), die eveneens een zeer goede start nam. Toch werd de Deen in eindfase van de race nog voorbij gestoken door Luca Ghiotto (Hitech GP), waardoor de Renault Junior-piloot tevreden moest zijn met de derde plek. Achter het trio eindigde Yuki Tsunoda (Carlin) vierde en Guanyu Zhou (Virtuosi Racing) vervolledigde de top vijf. Ondanks de slechte pitstop van Illot, kon de Brit zich nog terug opwerken naar een zesde plaats met in zijn zog Dan Ticktum (DAMS).

Voor de stand in het kampioenschap was die zesde plaats nog vrij belangrijk. Hierdoor komt Illot op gelijke hoogte met Robert Schwartzman (Prema Racing), die vandaag als negende eindigde. Dankzij de overwinning van Schumacher, hijst de Duitser zich wel op naar een derde plek in de puntenstand, met drie luttele punten achterstand op het leidende duo.

Foto's: Formula 2



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons