van der Horst

Monza: Felipe Drugovich nu definitief formule 2 kampioen

Felipe Drugovich - MP Motorsport
Felipe Drugovich - MP Motorsport
Hij mag zich na de sprintrace in Monza definitief kampioen formule 2 2022 noemen, Felipe Drugovich (MP Motorsport). De Braziliaan haalde de eindmeet niet maar Theo Pourchaire (ART Grand Prix) deed niet beter dan de zeventiende plaats en scoorde dus geen punten. Met een voorsprong van 69 punten op de Fransman kan Drugovich in de puntenstand niet meer bijgehaald worden.
Voor Felipe Drugovich was de sprintrace al over na één ronde na een contact met Amaury Cordeel (Van Amersfoort Racing). De Belg kon wel zijn weg verder zetten en sloot de race af op de vijftiende plaats. Jüri Vips (Hitech GP) ging bij de start voorbij Logan Sargeant (Carlin) en nestelde zich op de tweede plaats achter Frederik Vesti (ART Grand Prix). Bij de herstart na een safety car periode wegens een aanrijding tussen Olli Caldwell (Campos) en Tatiana Calderón (Charouz), wist Vips dan weer Vesti te verrassen en de leiding over te nemen om daarna steeds verder weg te rijden van zijn tegenstander.

Jehan Daruvala (Prema) wist ook nog voorbij Sargeant te geraken en legde beslag op de laatste podiumplaats. Richard Verschoor (Trident) wist na een hevige strijd alsnog als vijfde over de finish te komen voor Liam Lawson (Carlin), Jack Doohan (Virtuosi) en David Beckmann (Van Amersfoort Racing).

Foto: Racing International Photography
 



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons