van der Horst

Monza: Franco Colapinto gaat met eerste overwinning lopen - Belgen top 10

Franco Colapinto - MP Motorsport
Franco Colapinto - MP Motorsport
Tijdens de eerste race van de Formule Renault Eurocup heeft Franco Colapinto (MP Motorsport) de overwinning op zijn naam geschreven, al was dat niet zonder slag of stoot. De Argentijn kwam in aanraking met Victor Martins (ART Grand Prix) en kon dankzij twee safety car-interventies de leiding overnemen. Polesitter Alex Quinn (Arden) drong nog aan, maar kon zijn aanvallen nooit afmaken. Hij eindigde op een seconde van Colapinto, met in zijn zog Caio Collet (R-Ace GP).
Amaury Cordeel (FA Racing by Manor) kon zich, nadat hij vanaf een negende plaats was gestart, lang meten met drie andere piloten voor de vierde plaats, maar hij moest uiteindelijk Tijmen Van der Helm (FA Racing by Manor) en Mikhail Belov (M2 Competition) voorlaten, wat resulteerde in een zesde plaats aan de finish. Ugo de Wilde daarentegen liet wel mooie dingen zien. De jonge Belg moest als laatste starten en maakte maar liefst tien plaatsen goed. Een achtste plek was dan ook zijn eindresultaat.

Foto: Formula Renault EurocupSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op vrijdag 10 juli 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Monza.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons