Monza: Franco Girolami dicht bij de titel na winst in race 2

Franco Girolami - Comtoyou Racing
Na een derde zege dit jaar en met nog een manche te gaan staat Comtoyou Racing rijder Franco Girolami dicht bij het behalen van de titel in de TCR Europe. Na een minder vlot verlopen eerste rijder pakte de Argentijn de zege in de tweede race met drie tiende seconde voorsprong op Cupra rijder Klim Gavrilov. Marco Butti met een zesde plaats in de eerste race en Tom Coronel met een achtste plaats in de tweede race bezorgden Comtoyou Racing nog twee top tien plaatsen.
Start in de regen bij race 1
Op zaterdag nam Nicola Baldan (Target Competition Hyundai Elantra N) op een verregende piste de beste start en pakte de leiding voor de van op de pole vertrokken John Filippi (Sébastien Loeb Racing Cupra). Na een safety car procedure wist Filippi echter voorbij zijn rivaal te komen en reed naar zijn eerste zege van het seizoen. Baldan zou nog twee plaatsen verliezen aan Jáchym Galáš (Janík Motorsport Hyundai Elantra N) en Mike Halder ( Halder Motorsport Honda Civic Civic Type R). Josh Files (Target Competition Hyundai Elantra Ns) eindigde vijfde en pakte zo enkele puntjes terug op Franco Girolami (Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS) die op een ontgoochelende twaalfde plaats finishte net voor teamgenoot Tom Coronel). Beste Comtoyou Racing rijder was Marco Butti die zesde werd.

Tom Coronel - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS TCR
Girolami herpakte zich in de tweede race op zondag, hij startte er als vierde maar lag na de eerste bocht al op de tweede plaats achter Klim Gavrilov (Volcano Motorsport Cupra). In de achtste ronde kwam de safety car naar buiten nadat Filippi zijn wagen stil zette op de piste na een contact in ronde vijf. Ondertussen had Girolami de leiding overgenomen en niettegenstaande de race 12 ronden telde werd het klassement opgemaakt na ronde tien nadat de race werd afgevlagd met rood na een crash van Paolo Rocca. Op dat moment had Girolami 0.326 seconde voorsprong op Gavrilov. Sergio Lopez Bolotin (Auto Club RC2 Valles Cupra) pakte de derde plaats nadat Baldan een plaats verloor door een penalty.  Michele Imberti (Hyundai i30 N) pakte de vijfde plaats. Tom Coronel rukte na achteraan gestart te zijn op naar de achtste plaats terwijl Butti net buiten de top tien finishte. Josh Files kwam niet verder dan de negende plaats en ziet Girolami nu 89 punten uitlopen met nog een manche te gaan.

Foto's: Racing International Photography/Diego Onida

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in TCR Europe op maandag 26 september 2022.