van der Horst

Monza: Franco Girolami verliest winst aan Mato Homola

Mato Homola - Janik Motorsport
Mato Homola - Janik Motorsport
De tweede wedstrijd op Monza van de TCR Europe stond bol van verwikkelingen. Op de baan was het Franco Girolami die de PSS Racing Honda richting een tweede overwinning van het weekend stuurde. Na de race verloor de Argentijn zijn overwinning nadat Mikel Azcona (Volcano Motorsport Cupra) een klacht indiende en gelijk kreeg van de wedstrijdstewards. Hierdoor kreeg Mato Homola (Janik Motorsport Hyundai) zijn eerste overwinning van het seizoen cadeau.
  • Hamofa Performance
Hoewel Nicolas Baert (Comtoyou Racing Audi) van pole mocht starten, kon onze landgenoot het maar vier ronden volhouden vooraan tegenover Girolami. Die was ondertussen voorbij Azcona geraakt, maar op een plek waar op dat moment de gele vlag uithing. Eens de Argentijn voorbij Baert was, volgde de Spanjaard zijn voorbeeld en ging in de achtervolging. Azcona had namelijk al een straf gekregen van vijf seconden om de Peugeot van Jimmy Clairet te hebben aangetikt en moest dus wel afstand zien te nemen. Dit lukte hem niet, waardoor Homola, Tom Coronel (Comtoyou Racing Audi) en Jack Young (Brutal Fish Racing Team Honda) in de eindafrekening voor Azcona eindigden. Baert zou uiteindelijk als achtste over de meet rijden.

Met deze uitslag zou de Spanjaard nog tien punten voorsprong hebben op de Argentijn, ware het niet dat Azcona achteraf een klacht indiende bij de stewards omwille van het inhaalmanoeuvre onder geel van Girolami. Zij gaven hem gelijk en besloten om Girolami een straf van 30 seconden te geven; hierdoor viel hij terug naar de negentiende plaats en bedraagt het verschil tussen beiden nu 53 punten. Voor Homola betekende deze ontwikkeling dan weer een eerste overwinning van het seizoen. De finale die binnen twee weken in Barcelona wordt verreden belooft interessant te worden.

Foto: TCR EuropeSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in TCR Europe op maandag 27 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons