van der Horst

Monza: Franco Girolami wint race 1

Franco Girolami - PSS Racing Team Honda Civic
Franco Girolami - PSS Racing Team Honda Civic
In Monza komt dit weekend de TCR Europe serie in actie en een eerste race werd zaterdag al afgewerkt. De zege ging naar Franco Girolami (PSS Racing Team Honda Civic) die Mikel Azcona (Volcano Motorsport Cupra) vooraf ging. Nicolas Baert (Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS) kwam al vroeg in contact met de Honda Civic van Isidro Callejas, maar reed de race uit op een achtste plaats. Teamgenoot Tom Coronel eindigde op het laagste podiumschavot.
Girolami verzilverde zijn pole bij de start en zou de leiding niet meer afstaan niettegenstaande Azcona nog sterk terugkwam op het einde van de race. Op een gegeven moment reed de Spanjaard op de vijfde plaats,  wist zich naar voren te werken maar kwam net te kort om ook Girolami nog te bedreigen. Jimmy Clairet (Team Clairet Sport Peugeot 308) wist in de laatste ronde nog voorbij Sami Taoufik (Sébastien Loeb Racing Hyundai Elantra N) te gaan nadat deze laatste te wijd ging in de Ascari bocht en daarbij lek reed. Mat’o Homola (Janík Motorsport Hyundai i30 N) werd zesde voor beide Comtoyou Racing rijders Dusan Borkovic en Nicolas Baert.

Foto: TCR Europe
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in TCR Europe op zaterdag 25 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons