van der Horst

Monza: Ghiotto wint spektakelstuk

Luca Ghiotto
Luca Ghiotto
Luca Ghiotto heeft in een wedstrijd die bol stond van de actie zijn eerste zege van het seizoen geboekt. De Italiaan won voor eigen publiek en liet hierbij zijn landgenoot Antonio Fuoco achter zich. Nobuharu Matsushita, die gisteren de pole reed, vervolledigde het ongewone podium. Charles Leclerc, vertrokken als zevende nadat hij gisteren voor de eerste maal dit seizoen geklopt werd in de kwalificatie, eindigde achteraan na een akkefietje met Nyck de Vries in een sensationeel slot. Veel voorsprong in de tussenstand verliest de Monegask echter niet want Oliver Rowland moest opgeven en Artem Markelov werd pas tiende. In de tussenstand heeft hij nog steeds 59 punten meer dan de Brit.
Antonio Fuoco - Trident Racing
Antonio Fuoco - Trident Racing
Vanwege de grote achterstand opgelopen tijdens de kletsnatte kwalificatiesessie in de Formule 1, begon ook de Formule 2-wedstrijd met twee uur vertraging. Pas om 18u20 vertrok de safety car voor enkele informatierondjes. Vervolgens werd er groen licht gegeven voor een stilstaande start, een procedure die diende herhaald te worden nadat Santino Ferucci stil was gevallen. Bij de start haalde de Vries Matsushita in en nam de leiding ondanks een tik van Markelov. Alexander Albon spinde wat later van de baan. Leclerc reed zich andermaal in de kijker en wanneer hij Matsushita inhaalde was hij al tweede. Voor de vierde plaats ontstond er vervolgens een mooie strijd tussen Roberto Merhi, Rowland en Louis Delétraz. Rowland, pas als dertiende vertrokken, nam uiteindelijk de bovenhand, haalde Matsushita in en reed rond als derde. Terwijl in het middenveld de ene inhaalactie na de andere plaatsvond naderde de Brit op Leclerc.

Nobuharu Matsushita
Nobuharu Matsushita
Rowland kwam vervolgens in de 17de ronde binnen voor zijn verplichte pitstop maar wanneer hij weer naar buiten reed bleek het linker achterwiel niet goed vast te zitten. Een ontgoochelde Brit diende op te geven en de safety car werd ingeschakeld waardoor uiteraard weer het hele veld bij elkaar kwam. Met nog twee ronden te gaan werd de race weer vrij gegeven waarna zich een wel heel erg spannend slot van de wedstrijd ontwikkelde. Bij de herstart profiteerde Ghiotto van een stuurfoutje van Leclerc door deze laatste en de Vries in te halen. Bij het ingaan van de laatste ronde kwam de Vries weer langszij bij Ghiotto maar de Italiaan ging te breed door de chicane. Leclerc zag een kans om beide heren in te halen maar de Monegask botste met de Nederlander en beiden konden een goed resultaat vergeten. Ghiotto reed zonder brokken door naar zijn eerste seizoenszege en staat nu vierde in de tussenstand.

Uitslag Race 1 
#RijderTeamResultaat
1.Luca GhiottoRussian Time44:08.885
2.Antonio FuocoPrema Racing+1.915
3.Nobuharu MatsushitaART Grand Prix+2.266
4.Nicholas LatifiDAMS+3.392
5.Alexander AlbonART Grand Prix+3.961
6.Sean GelaelPertamina Arden+5.759
7.Sergio Sette CâmaraMP Motorsport+7.183
8.Louis DelétrazRapax+7.946
9.Gustav MaljaRacing Engineering+8.845
10.Artem MarkelovRussian Time+9.793
11.Jordan KingMP Motorsport+10.134
12.Roberto MerhiRapax+11.627
13.Nabil JeffriTrident+13.594
14.Norman NatoPertamina Arden+13.894
15.Ralph BoschungCampos Racing+14.321
16.Roberto VisoiuCampos Racing+15.446
17.Charles LeclercPrema Racing+35.904
18.Nyck de VriesRacing Engineering+54.324
 Olivier RowlandDAMSOpgave
 Santino FerucciTridentOpgave

Foto's: Niels Vaeck, GP3 Series & GP2 Series



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons