van der Horst

Monza: Glickenhaus op pole - Bovy topt GTE Am

Glickenhaus
Glickenhaus
Romain Dumas bezorgde Glickenhaus de pole positie, zijn rondje in 1:35.416 was bijna een seconde sneller dan Brendon Hartley in de Toyota #8. Op de tweede startrij zien we morgen de Alpine #36 en de tweede Toyota (#7). De debuterende Peugeot 9X8 reed de vijfde tijd (#94) op net geen twee seconden van de enige Glickenhaus. De tweede Peugeot (#93) kende een technisch probleem en kon geen tijd neerzetten.
Iron Dames Ferrari 488 GTE
Iron Dames Ferrari 488 GTE
De pole in LMP2 was voor United Autosports #22, die auto reed de zesde tijd algemeen. Achter de ARC Bratislava #44 (tweede) zagen we de Realteam by WRT met een derde tijd, terwijl de zusterwagen uit Baudour (#31) achtste werd en dertiende algemeen. In GTE was de pole voor Ferrari #51, gevolgd door Corvette #64, de tweede Ferrari en twee Porsche's (#91 voor #92). In GTE Am was het Sarah Bovy die in de Iron Dames Ferrari #85 heel sterk de pole pakte, meteen de eerste vrouw in de FIA WEC-historie die daarin slaagde.

Foto's: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op zaterdag 9 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Monza.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons