van der Horst

Monza: GT4 European Series opent met 47 wagens

Street Art racing - Aston Martin Vantage GT4
Street Art racing - Aston Martin Vantage GT4
Komend weekend start op Monza het GT4 European Series seizoen. Voor deze eerste manche dagen er 47 wagens op, 39 die op de vaste jaarlijst staan en nog 8 bolides die zich race per race inschrijven. De Belgische kleuren worden bij de teams verdedigd door Street Art Racing en SRT-Selleslagh Racing Team.
  • Dreamdrive
Paul Theysgens
Paul Theysgens
De Pro-Am-klasse telt niet minder dan achttien wagens, terwijl in de Silver Cup voorlopig zestien wagens uitkomen, de overige bolides staan ingeschreven in de Am-klasse. Opvallend is de aanwezigheid van het groot aantal Franse teams die instaan voor meer dan helft van de inschrijvingen. Van Belgische zijde heeft Street Art Racing zich ingeschreven voor gans het seizoen. Zij zetten een Aston Martin Vantage GT4 in voor de jonge Belg Paul Theysgens en de Zwitser Pascal Bachmann. Selleslagh Racing Team kiest voor een race bij race aanpak en zakt af naar Monza met twee wagens, een Mercedes-AMG GT4 voor Johan Vannerum/Sven Van Laere en één voor Luca Bosco/O'neill Muth. Verder komen onze landgenoten Stéphane Lémeret en Antoine Potty samen uit op een Toyota GR Supra GT4 van het Franse CMR.

SRT Selleslagh Racing Team - Mercedes AMG GT4
SRT Selleslagh Racing Team - Mercedes AMG GT4
Negen merken zijn vertegenwoordigd met Mercedes-AMG, Audi, Porsche, Aston Martin, BMW, McLaren, Toyota, Alpine en Chevrolet. Al op donderdag komen de bolides in actie voor een vier uur-durende trainingssessie. Op vrijdag volgen twee vrije trainingen van ieder één uur. Op zaterdag zijn er de kwalificatie en een eerste race terwijl een tweede race op zondag betwist wordt.  

Foto's: Niels Vaeck & Selleslagh Racing Team



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op maandag 12 april 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons