van der Horst

Monza: Harry King helpt Bastian Buus aan het kampioenschap, top tien voor Ghislain Cordeel

Ghislain Cordeel - GP Elite
Ghislain Cordeel - GP Elite
Men verwachtte een spectaculaire finale in de Porsche Mobil 1 Supercup en die kregen we ook. Harry King (BWT Lechner Racing) won de laatste wedstrijd van het seizoen voor Larry ten Voorde (Team GP Elite) en dat was genoeg voor zijn teamgenoot Bastian Buus (BWT Lechner Racing) om kampioen te worden. Ook Ghislain Cordeel (GP Elite) toonde zich op zijn best met een achtste plaats algemeen. Dat terwijl de mogelijkheid op een mooie afsluiter voor Benjamin Paque (CLRT) uit elkaar spatte met een opgave na een contact van een tegenstander.
Benjamin Paque - CLRT
Benjamin Paque - CLRT
Nochtans was Paque vooraan goed mee. Bij de start klampte hij eerst bij King aan, al kon hij niet verhinderen dat ten Voorde hem voorbij stak. Maar het liep mis in Variante del Rettifilo, waar hij door Loek Hartog (Team GP Elite) hard werd aangetikt en samen met de Nederlander alsook teamgenoot Dorian Boccolacci (CLRT) de wedstrijd verder vanaf de zijlijn moest volgen.

Bastian Buus kampioen
Bastian Buus kampioen
Vooraan werd het een helse strijd. Gezien Buus uit zichzelf niet de elfde plaats ging halen, de plaats die hij nodig had om zeker kampioen te worden, kon ten Voorde alsnog kampioen worden, maar dan moest hij wel winnen. Alleen zat King in de weg. De Brit verdedigde met hand en tand en hield de meervoudige kampioen achter zich en won, dit alles was in het voordeel van teamgenoot Buus. Uitiendelijk komt de Nederlander vier punten te kort op de Deen, die pas als dertiende geklasseerd werd na een penalty, maar wel zijn eerste titel mocht vieren.

Start 2023 Porsche Mobil 1 Supercup Monza
Start 2023 Porsche Mobil 1 Supercup Monza
De derde plaats ging naar Simone Iaquinta (Huber Racing), die het duel kon winnen van Harri Jones (BWT Lechner Racing) en zo ook de rookie-titel in een definitieve plooi legde. Deze gaat naar Alessandro Ghiretti (Martinet by Almeras), die na vijf ronden aan de kant stond en vandaar nagelbijtend toekeek hoe hij alsnog kampioen werd. Nog een vermelding waard is de achtste plaats voor Ghislain Cordeel, die een mooie remonte neerzette nadat hij zich gisteren als achttiende kon kwalificeren.

Foto's: Georges de Coster - Porsche AG  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons