van der Horst

Monza: Honda NSX GT3 van Möller nu ook snelst in de regen

Jens Reno Möller won de beide races in Monza
Jens Reno Möller won de beide races in Monza
De Honda NSX GT3 pakte vandaag zijn tweede zege op evenveel wedstrijden in de Blancpain GT Sports Club. De Deen Jens Reno Möller realiseerde tweemaal de pole en won in Monza de beide races met sprekend gemak. Zowel in droge als natte weersomstandigheden was de Honda ongrijpbaar voor de concurrentie.
Louis-Philippe Soenen - Ferrari 488 GT3
Louis-Philippe Soenen - Ferrari 488 GT3
Na de tweede kwalificatie op zaterdag zagen we dezelfde top 5 die de eerste startrijen mocht bemannen terwijl Gerard Van der Horst, ondanks een quasi exacte chrono als tijdens de eerste kwalificatie, van de zesde naar de negende startplaats verhuisde. Onze landgenoot Louis-Philippe Soenen startte als elfde.Jens Reno Möller - Honda NSX GT3
Jens Reno Möller - Honda NSX GT3
Met drie ronden achter de safety car in apocalyptische omstandigheden restten er amper 20 minuten voor de tweede race van het weekend. Opnieuw was het de Deense Honda NSX GT3 die een maat te snel was voor de rest van het peloton. Möller perste onmiddellijk na de start een voorsprong van een zestal seconden uit de Honda NSX GT3 en niemand zou het gat nog kunnen dicht rijden. Achter de Honda maakte de Mercedes van Lee Mowle een goede indruk op de gladde ondergrond en rukte na de start op van de vijfde naar de tweede stek. Achter dit tweetal ontspon er zich een schitterend gevecht voor de resterende podiumplaats tussen de Ferrari’s van de Italiaan Cordoni en het Russisch duo Strukov en Sultanov.

Sultanov Murad - Ferrari 488 GT3
Sultanov Murad - Ferrari 488 GT3
De twee Russen wrongen zich voorbij Mario Cordoni, maar dan maakte Strukov een uitschuiver en verhuisde naar de achterste gelederen. Ook Cordoni moest de rol lossen en ook hij maakte nadien nog een uitschuiver. Sultanov zette zich nog eens goed recht en reed het gat dicht op de Mercedes van Mowle. De Rus was duidelijk sneller en rondenlang zocht hij naar een gaatje tot hij de Chinees in de voorlaatste ronde te grazen nam. Te laat om nog op zoek te gaan naar de Honda die uiteindelijk aan de meet nog drie tellen overhield op de Ferrari terwijl de Mercedes als derde over de meet bolde en de Titanium Klasse won voor de Lamborghini van McKansy en de Ferrari van Cordoni. Strukov werd uiteindelijk nog zesde.

Gerard Van der Horst - Lamborghini Huracan GT3
Gerard Van der Horst - Lamborghini Huracan GT3
Gerard Van der Horst wist ons voor de start te vertellen dat het voor hem de eerste maal was dat hij met zijn nieuwe Lamborghini GT3 in de regen reed en hoopte op een tweede podium op rij in Titanium. De Nederlander werd uiteindelijk negende algemeen en vierde in de Klasse.
Gerard Van der Horst: “Het was spekglad en ik vond vooral vooraan geen grip. Maar dit is geen excuus. Ik had mezelf voorgenomen om vooral data te verzamelen in deze helse omstandigheden en de wagen heelhuids aan de finish te parkeren. Na het podium van gisteren kijk ik tevreden terug met vooral de opgedane ervaring tijdens mijn maidentrip in de GT Sports Club en in GT3”.

Louis-Philippe Soenen werd uiteindelijk 12de algemeen en vierde in de Iron Cup na zijn podium een dag eerder.

Foto's: Arne Simons & Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT Sports Club op zondag 14 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons