Monza: Jan Lauryssen viert terugkeer in GT Cup Open met winst

Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup type 992
Voor het eerst dit seizoen kwam Jan Lauryssen aan de start met de Q1 Trackracing Porsche in de GT Cup Open in Monza, en dat zal de concurrentie geweten hebben. De Kempenaar won een verregende eerste race op zaterdag, overigens in een 1-2 algemeen en in de Am-klasse voor het Limburgse team. Ook op zondag vond Lauryssen de naar het podium, alleen ditmaal een trapje lager.
Zaterdag was de safety car die de start en de finish beheerste, maar tussenin werd het na de pitstops een masterclass van Lauryssen. Er net voor was de Kempenaar nog in een vierde stek, maar erna had hij een gat op de zusterwagen van Laurent Vandervelde. Beiden hielden het vast totdat er op het einde de wedstrijd in neutralisatie geëindigd werd. Voor Vandervelde met Xander Przybylak was het niet alleen het algemeen podium, maar ook de winst in de Am-klasse. De derde plaats ging naar de Mertel Motorsport Ferrari van Iván Velasco en Jorge Cabezas. Ook in de Am-klasse werd het een Q1 Trackracing 1-2 met Quentin Antonel en Nicolas Vandierendonck. De vierde wagen van Gustavo Conde en H. Mello moesten de wedstrijd staken.

De wedstrijd op zondag daarentegen was ondanks het betere weer even incidentrijk. Ook hier eindigde de wedstrijd achter de safety car, en ditmaal was het Velasco en Cabezas die met de winst ging lopen, voor Lauryssen en de Kessel Racing Ferrari van Alexandre en Mikaël Bochez. Ditmaal haalde het duo Vandervelde - Przybylak als enigen de finish niet, maar toch kon het team met een extra trofee naar huis, met dank aan Antonel/Vandierendonck als derde in de Am-klasse. Conde en Mello kwamen niet meer aan de start.

Foto's: Racing International Photography/Diego Onida

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in International GT Open op maandag 25 september 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.