Monza: Jens Reno Möller en Honda NSX ongenaakbaar in GT Sports Club

Blancpain GT Sports Club 2019
Jens Reno Möller was met de Honda NSX van Reno Racing een maat te sterk voor de verzamelde concurrentie tijdens de eerste race van de Blancpain GT Sports Club. De Deen pakte eerder op de dag in Monza de pole en daarna ook de zege in race 1. Hij bleef de Ferrari’s van Mario Cordoni en Murad Sultanov voor, nadat het exemplaar van Pavel Strukov (derde in kwalificatie) naast de baan sukkelde. De verdedigers van de kleuren der Lage Landen, Gerard Van der Horst (Lamborghini Huracán GT3 EVO) en Louis-Philippe Soenen (Ferrari 488 GT3) werden respectievelijk zevende en twaalfde algemeen en pakken ieder een podium in de Titanium en Iron klasse.
Jens Reno Möller - Honda NSX Reno Racing
Met een zesde chrono tijdens de kwalificatie kon Van der Horst tijdens zijn maidentrip in de GT Sports Club vertrekken van op de derde startrij met voor hem een Honda, drie Ferrari’s en een Lamborghini. De regerende kampioen in de Lamborghini LB Cup liet zich een beetje inpakken tijdens de start en verhuisde naar de negende plaats om dan uiteindelijk tijdens het startgewoel nog de achtste plaats in te nemen. Tijdens de race moest hij zijn meerdere erkennen in een aanvallende Stephen Earle, terwijl hij na een mooi en intens duel de Mercedes van Mowle Lee kon voorblijven en zich verzekeren van een zevende plaats algemeen en een podiumplaats in Titanium.

Gerard Van der Horst - Lamborghini Huracan GT3 Evo
Gerard Van der Horst: “Het was voor mij de eerste race ooit in een GT3 die toch iets anders rijdt dan de Super Trofeo en ook de eerste maal dat ik kreeg af te rekenen met niet-Lamborghini’s. In de Lamborghini Super Trofeo kan je de concurrentie beter inschatten, maar tussen de Ferrari’s, Honda en Mercedes was het een beetje zoeken. Maar ik ben zeer tevreden met dit eerste resultaat. De kwalificatie was een opsteker en tijdens de wedstrijden zelf moet ik iets meer agressie tonen.”

Louis-Philippe Soenen - Ferrari 488 GT3
Louis-Philippe Soenen reed een goede race, werd twaalfde algemeen en derde in de Iron categorie. Op zondag volgt de tweede race van het weekend en meer dan waarschijnlijk in slechte weersomstandigheden.

Foto's: Arne Simons

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT Sports Club op zaterdag 13 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.